Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Próbowałem zainstalować wvdial na Squezze . Ale bez żadnych rewelacji ^^ Ściągnąłem wvdial ze strony debiana. Odpaliłem instalację za pomocą gdebi i wyślwietlił mi się napis not safisable (czy podobny) libuniconf4.6. Próbowałem zainstalować więc ten pakiet. Ściągnąłem i przy instalacji wyskoczyło mi not safisalbe lib (cos z dzwiękiem :) )
Nie wiem czy to wina braku pakietów czy jakaś inna. Może powinienem zainstalować nową wersję wvdial. Pobierałem ją stąd: http://packages.debian.org/squeeze/wvdial
Naprawdę powinieneś podłączyć komputer do sieci i skorzystać normalnie z repozytorium. Jeśli to niemożliwe użyj apt-offline.
Właśnie to nie jest możliwe :) Po to mi wvdial by odpalić neta. Dlatego skorzystam z tego czegoś ^^
Zainstalowałem wvdial . Skonfigurowałem wg tego art:
http://dug.net.pl/tekst/132/huawei_e122___instalacj … ga_modemu_3g/
Widzi jako modem. Ale nie działa :(
Gdt wpisuje wvdial modem-start to wyskakuje mi:
-Zły numer telefonu
-Zły login
-Złe hasło
Gdy zaś wpiszę wvdial era. To niby cos łączy ale na końcu mnie rozłącza.
Pokaż co wypluwa po obydwu akcjach. I configi ;)
Ostatnio edytowany przez giegiel (2011-10-02 22:29:42)
alex011251 napisał(-a):
Widzi jako modem. Ale nie działa :(
Gdt wpisuje wvdial modem-start to wyskakuje mi:
-Zły numer telefonu
-Zły login
-Złe hasło
Tym akurat się nie przejmuj, to nie jest problem (tutaj się w ogóle nie wdzwaniasz, tylko wysyłasz pewien sygnał do modemu).
Koń by się uśmiał z tego w "jaki" sposób się odpaliło ^^ . A dokładnie to:
Wcześniej potrzebny mi był chwilowo synaptic. Ale z tego że nie lubie GNOME to go przed chwilą odinstalowałem :) Przy kończeniu instalacji wyskoczyło mi czy chce zostawić aktualną wersję wvdial. Wcisnąłem YES. Po czym podmieniło mi plik konfiguracyjny za mnie :P
A ten post już z Debiana... :)