Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Podczas kompilacji jądra metodą Debiana wyświetla mi sporo ostrzeżeń związanych z różnymi funkcjami, aż dochodzi do momentu, gdzie całkowicie się zatrzymuje i otrzymuję informację o błędzie:
CC [M] drivers/staging/vt6656/hostap.o drivers/staging/vt6656/hostap.c: In function ‘hostap_enable_hostapd’: drivers/staging/vt6656/hostap.c:90:3: error: initializer element is not constant drivers/staging/vt6656/hostap.c:90:3: error: (near initialization for ‘apdev_netdev_ops.ndo_start_xmit’) make[4]: *** [drivers/staging/vt6656/hostap.o] Error 1 make[3]: *** [drivers/staging/vt6656] Error 2 make[2]: *** [drivers/staging] Error 2 make[1]: *** [drivers] Error 2 make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.32.46' make: *** [debian/stamp/build/kernel] Error 2
Nałożenie łatki grsec przebiegło pomyślnie. Próbowałem szukać i jedyne co znalazłem to, że problem może leżeć po stronie łatki. Ma ktoś może jakiś pomysł?
A bez łaty grsec skompilowało się normalnie?
Tak, paczki się utworzyły.
To też już widziałem :) wygląda na to, że muszę spróbować z inną wersją :/
Na 2.6.32.33 + grsecurity-2.2.1-2.6.32.33. Dziala bardzo dobrze.
Ostatnio edytowany przez quartist (2011-09-25 19:16:00)