Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Na zdjęciach jak widać, jeziorko pomiędzy jakimiś pagórkami z delikatnym dodatkiem zalesienia :) Gdzie to ?... sam nie wiem tam nawet GPS traci zasięg :P
winnetou napisał(-a):
Jomsborg - festiwal słowian i wikingów (click 4 more)
"click 4 more" nie działa buuuu ! ;)
Literówka się Tobie pykneła zamiast amber jest ambet ;)
winnetou podaj linka ( o ile taki istnieje ) do swojej całej galerii z imprezy na wyspie Wolin. :)
Ostatnio edytowany przez ba10 (2011-08-30 09:31:16)
literówka poprawiona. Co do "click 4 more" to po kliknięciu na fotkę są w dużej rozdziałce. Reszta jeszcze niestety jeszcze jest w RAWach i chwile potrwa bo z czasem krucho ostatnio.
Sandomierz - Brama Opatowska
Uuu po remoncie, ostatnio jak tam byłem to strach było po tych schodkach łazić :) widoczki z góry poprosimy, takie ładne panoramki miasta.
Dobra, są widoczki. Panoram nie robiłem, bo malutki jestem, i słupki mi przeszkadzały :P
Szprychę jakąś dajcie ;)
@Bodzio
A Ksiedza Mateusza spotkałeś :)
@Paciocha
Też coś dla was przygotowałem. Mam tylko taką nadzieję, że kiedyś uda mi się tam zastać złote słońce a nie szarość dnia....
Ja bym tego tak nie nazwał, raczej porównywałbym do cudów natury. Natomiast jak chcesz zobaczyć szarosć dnia to pojedź do Radomia.
Oczywiście żeby po głowie nie dostać to nic do Radomia nie mam ale uważam go za najbardziej zaniedbane miasto.
azhag napisał(-a):
Szprychę jakąś dajcie ;)
Mówisz masz
Jak ktoś chce do garów zaglądnąć to exif jest ;] A bohomaz też sobie będzie a co!
No i fajna szprycha :)
Dzięki.
A to masz jeszcze jedną :)
@winnetou
Jak dużo mówi to spojrzenie(tej drugiej szprychy), o chęci do pozowania. Musiałeś chyba bardzo nalegać
Nic nie nalegałem. Po prostu wziąłem puszke w łapska, zawołałem i odwróciła sie w odpowiednim momencie ;] Jeszcze będę o pozowanie prosił, phi :P
Puszkę piwa ? - też bym się odwrócił :P
Sandomierz - podziemna trasa turystyczna. Pamiętacie jak w latach 70-tych pisano, że Sandomierz się zapada ? Część piwnic zasypano, część odrestaurowano i udostępniono. Jedną z piwnic zrobiono w kształcie tunelu kopalnianego (piwnice remontowali górnicy z Bytomia)
Robiłem z lampą i bez. Te z lampą wyszły bezpłciowo, te bez lampy mają nastrój :)
No i polazłem :) paoolo dobrze mówił, nogi mi wlazły do dupy. Cała trasa - Kuźnice - Murowaniec - Kasprowy - Kuźnice na nóżkach.
Miałem iść nad Czarny Staw Gąsienicowy, ale nie wyrobił bym czasowo, a i kondycyjnie pewnie też. Tym bardziej, że Marysia nie chciała nocować w schronisku - a szkoda :(
Po zeszłorocznym spacerze do Kościeliskiej (pamiętacie te tłumy) :) - myślałem że w Murowańcu będzie mało ludzi. Gdzie tam. Normalnie tłumy. Co więcej - spotkaliśmy faceta - 80 lat, który robił podobną trasę. Do Murowańca dotarł w pełni sił - brawo :)
Naród normalnie jadł i pił piwo - no taka tradycja w górach...
Ja się postaram wrzucić jakieś migawki z wczoraj ale nie wiem na kiedy wyrobie - sporo zaległości mam ;(
Na szczęście tym razem dało się zrobić kilka fot bez zbędnego tłumu w kadrze/tle. Wszystko było jechane na heliosie kilka na jupiterze ale przeglądając na aparacie wygląda na to że dało rady (szkoda tylko że przysłona m.in 4 bo na pełnej dziurze pięknie rozmywa ale z ostrością i GO w dynamicznych scenach był problem ;/)
Ostatnio edytowany przez winnetou (2011-09-05 10:15:43)
wybaczcie post pod postem ale coby nie uciekło :)
Słowiańska Niedziela w Karpackiej Troi (04.09.2011).
Impreza sponsorowana przez E-30 i manualnego (nota bene piękne szkiełko :P) Heliosa 44M-4 MC 58/2.
Ciężko było trafić sobie z ostrością (zwłaszcza na pełnej dziurze stąd przede wszystkim królowała przesłona w granicach 4-8) ale mam nadzieję, że jakoś podołałem. Czekam na wszelkiego rodzaju krytykę (i tą konstruktywną i tą destruktywną - będę jak ajronmen i przyjmę na klatę).
1) Pałker białoruskiego zespołu grającego średniowieczny folk (nota bene bardzo polecam) Stary Olsa
2) Pałker na bis
3) Białogłowa (tak wiem niewiasta a nie białogłowa ;]) z mieczem
4) Szprycha (i ta jaka!) dla azhaga
5)
6) forumowy kolega lis6502
7) Jaksa - zwycięzca indywidualnego turnieju wojów
8) jeden z pojedyków
Po więcej zaprasza już niedługo na valhalle
Ostatnio edytowany przez winnetou (2011-09-07 12:43:26)
wyglada ten palker jak by gral sredniowieczny heavy metal conajmniej
a tak poza tym to szykuje sie mala rewolucja w fotografii
http://www.lytro.com/science_inside
http://graphics.stanford.edu/projects/camera-2.0/
https://sites.google.com/site/marclevoy/
kuźwa chyba sobie muszę jakoś skalibrować monitor ;/
u mnie wyglądało nieźle - teraz fotki ciut za ciemne ;/
Kołobrzeg
Ostatnio edytowany przez Yampress (2011-09-07 16:12:11)
Wybrałem się do Krasiczyna. W necie zamek jak z bajki - ooo taki :)
Ale nie myślcie sobie, że wnętrza są równie piękne. NIC z tego. Większość wygląda tak:
a to jest najlepiej zachowane wnętrze
Jest cała historia o zniszczeniu i zrabowaniu dziedzictwa narodowego.
Zamek jest własnością Skarbu Państwa. Bilet 5 zł. Zdjęcia można robić.
Przewodnik zaprasza za dwa lata na cudowną, nową trasę turystyczną, + do najwyższej klasy hotelu.
Później może kilka zdjęć ogólnych i z parku.
http://www.boston.com/bigpicture/2011/09/burning_man_at_25_years.html
dust demon
Ostatnio edytowany przez pink (2011-09-08 23:38:15)
pink napisał(-a):
http://www.boston.com/bigpicture/2011/09/burning_man_at_25_years.html
dust demon
Wow fajnie by było tam być