Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Bo te jazdy z aktywnymi/nieaktywnymi sesjami zaczęły się właśnie od aktualizacji consolekit do wersji nowszej niż w stable (libpam-ck-connector pochodzi z pakietu źródłowego consolekit). :) Na tym ze stable w ogóle po prostu działało, a teraz trzeba kombinować…
Rzeczywiście downgrade paczki libpam-ck-connector do wersji ze stable pomaga, u mnie to samo było na wheezym.
Tylko że ja mam z Sida wszystko a i tak działa. :] Ciekawe dlaczego…
jaka masz wersje ?
ja mam 0.4.1-4
No z Sida — najnowszą:
ii consolekit 0.4.5-1 framework for defining and tracking users, sessions and seats ii libck-connector0 0.4.5-1 ConsoleKit libraries ii libpam-ck-connector 0.4.5-1 ConsoleKit PAM module
mati75 napisał(-a):
Rzeczywiście downgrade paczki libpam-ck-connector do wersji ze stable pomaga, u mnie to samo było na wheezym.
U mnie nie pomogło.
Wheezy + Gnome
Zastosowałem się do wszystkiego z tego tematu.
Zarówno sesję w konsoli jak i po wystartowaniu Xów mam nieaktywną. Na paczce z Testinga - o ile dobrze pamiętam - sesja w konsoli była aktywna, a w Xach nie.
GDM rozwiązuje problem, ale po co mi on na systemie jednoużytkownikowym?
Ostatnio edytowany przez kondziu jah (2011-08-25 16:25:26)
kondziu jah napisał(-a):
GDM rozwiązuje problem, ale po co mi on na systemie jednoużytkownikowym?
A w czym przeszkadza? Możesz ustawić autologowanie i o nim zapomnieć. ;) Ma swoje zalety — np. ładnie wyłącza kompa spod openboxa. :D