Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Zauważyłem, że jak aktualizuję wheeze apt-get na początku pobierania pobiera na raz dwa pakiety. Po pewnym czasie pobiera sobie już po jednym pakiecie.
Może mi ktoś wytłumaczyć jak to się ma do jakieś logiki. Czemu na początku są pobierane dwa pakiety na raz a później standardowo po jednym?
wersja apt-get:
root@debian:~# apt-get -v apt 0.8.15.5 dla i386 skompilowany Jul 28 2011 15:44:51 Obsługiwane moduły: *Ver: Standard .deb *Pkg: Debian dpkg interface (Priority 30) S.L: 'deb' Standard Debian binary tree S.L: 'deb-src' Standard Debian source tree Idx: Debian Source Index Idx: Debian Package Index Idx: Debian Translation Index Idx: Debian dpkg status file
Może najpierw równolegle pobiera pakiety dostępne na różnych serwerach, a jak zostaną mu tylko dostępne na jednym, to pobiera po kolei?
@ArnVaker
O widzisz tego nie sprawdziłem. Przy okazji przyczaję.
U mnie w każdym razie tak robi, np. jednocześnie pobiera pakiety z głównego i z multimediów. :) Tylko nie wiem czy Tobie o to chodzi…
Właśnie nie jestem w stanie sprecyzować bo w sumie się "zawiesiłem" przy update i nie mam jak sprawdzić. Ale też mam repo multimedia i pewnie to o to chodzi. Następnym razem będę wiedział gdzie patrzeć
Pobiera równolegle. Możta to zauważyć na liście podczas pobierania. Przy nazwach wszystkich pobieranych jednocześnie pakietów jest inny adres do repo.
Strony: 1