Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Nie bardzo wiem w jakim dziale to zamieścić, jakby co można przenieść.
Od wersji 10.2 bodajże pliki tymczasowe Flash (w tym wideo np. z Youtube) nie są umieszczane w katalogu /tmp a w ~/.mozilla/firefox/Cache. Ja do tej pory odtwarzałem filmiki poleceniem
mplayer /tmp/Flash*
dodanym do pliku "keys" fluxboksa. I sprawdzało się to swietnie na moim leciwym sprzęcie. Teraz się już nie da, bo w nowym katalogu znajduje się mnóstwo plików również z historii dni poprzednich a do tego nazwa pliku nie rozpoczyna się od 'Flash...' i przyjmuje losową nazwę.
A więc do rzeczy: czy da się stworzyć polecenie, które odtworzy nam najnowszy plik typu 'flash video' z powyższego katalogu?
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2011-08-19 12:07:25)
skrypt Minia && mplayer `ls -t /tmp/*.flv |head -1`
;)
Skrypt Minia?
EDIT:
Aha, już znalazłem, tylko ma tą wadę, że... trzeba kopiować ;) i czekać aż się cały film załaduje do bufora. Czyli przypuszczam, że jak tego typu skrypty już powstały, to moje zadanie jest nierozwiązywalne :(
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2011-08-19 12:40:55)
Link do skryptu Minia.
I w sumie można dać po prostu mplayer /tmp/*.flv, odtworzy wszystkie filmy. Można się między nimi przełączać znakiem większości i mniejszości ( < i > ). Jak jest tylko jeden, to nie ma różnicy.
dowoszek napisał(-a):
Aha, już znalazłem, tylko ma tą wadę, że... trzeba kopiować ;)
Można chyba ten skrypt przerobić, żeby nie kopiował, tylko odpalał od razu via mplayer?
No to naiwnie zapytam czy poniższą linię:
cp /proc/$PID/fd/$FD $(echo $process |awk '{print $9}').flv
mogę sobie zamienić na:
mplayer /proc/$PID/fd/$FD
?
Sprawdź. :P
Działa :) Dzięki dla twórcy skryptu i naprowadzacza :)
Strony: 1