Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To można wtedy dopiero dać:
aptitude -f install
:) Nie trzeba by dwa razy wine-unstable z zależnościami ściągać. Zresztą to już i tak nie robi jakiejś większej różnicy, także nie ma się o co sprzeczać… Mnie od początku chodziło tylko o to, że samo aptitude -f install nie dociągnie bezpośrednich zależności wine-unstable (tych z „wine” w nazwie) dla tej wersji, tylko trzeba zrobić to ręcznie. BTW, ia32-libs w stable, testing i unstable jest w dokładnie tej samej wersji.
@Arn Masz rację. Przez przeoczenie założyłem, że wszystkie paczki wine-unstable z dev.carbon zostały zainstalowane z palca, i z stąd to małe zamieszanie. Przepraszam.
@desavil
- Sprawdz jakie paczki wine posiadasz
Dpkg -l |grep wine
- Pobierz ich odpowiedniki z http://dev.carbon-project.org/debian/wine-unstable/
- Dostaw je za pomocą dpkg -i
Powinny się zainstalować, ale pozostaną nieskonfigurowane.
- Dociągnięcie brakujących zależności:
aptitude -f install
Edit:
Przynajmniej w teorii. Mieszanie stable z sid'em... będzie zabawnie. :)
Ostatnio edytowany przez Elder (2011-08-13 18:13:09)
Elder napisał(-a):
Przez przeoczenie założyłem, że wszystkie paczki wine-unstable z dev.carbon zostały zainstalowane z palca
O to to, a ja właśnie cały czas piłem do tego, że on z tej strony ma na razie tylko ten jeden pakiet. :)
Elder napisał(-a):
Przynajmniej w teorii. Mieszanie stable z sid'em... będzie zabawnie. :)
Gdyby to było obecne stable, to bym nawet nie zaczynał marudzić… To jest oldstable! Dlatego marudzę. xD