Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-08-05 01:38:24

gindek - Zubr, bydle na etacie.

gindek
Zubr, bydle na etacie.

google chrome nie działa flash player

moj problem wygląda tak
http://dl.dropbox.com/u/12024854/WTF.png
nie było by w nim nic dziwnego gdyby nie fakt że chrome podobno natywnie wspiera flash playera

jako że nie ejst to świerzy temat ale mam z tym problem już z tydzień może dwa ( nie wiem dokładnie )
to wywalilem chrome i zainstalowalem od nowa

poleciało /opt/ch...
zawartość /home/xxxxxx/ ( przejrzalem wywalilem wszystkie katalogi które mialo w nazwie google albo chrome )

przeszukałem reszte dysku poza ikonka nic nie znalazłem

zainstalowałem od nowa google chrome ( 10 minut temu sciagnietego ze strony googla )

no i dalej sie sypie ( tz. efekt widzicie powyzej )

zna ktos rozwiązanie

distro debian testing, stery od nVidia 275, kernel ostatni dystrybucyjny, nie mam zainstalowane gnash ani żadnego innego flash playera

plugins jest czyte ( 3 pluginy żaden do flash player )

nie mam firefox ani innej przeglądarki no poza ephiary, tam tez flash nie działa

skąd jeszcze chrome może pobierać wtyczki bo mimo że ja nie znalazłem żadnej to chrome gdzieś musi jakaś znajdować ze nie kożysta ze swojej wbudowanej ( albo jak ustawić zeby kożystał z natywnej wtyczki która powinna być w przeglądarce, zaznaczam ze chrome://plugins i kliknięcie "wlacz" nie jest rozwiązaniem bo tam nie mam flashplayer )

pomyślałem ze jak nie góra do mnie to ja pojde do gory wiec wyedytowalem /home/xxx/.config/google-chrome/Deafult
no i w sekcji od pluginow dopisalem ( numery 41x to numery linii z vim skopiowane )

Kod:

413          "enabled": true,
414          "name": "flash player",
415          "path": "/opt/google/chrome/libflashplayer.so",
416          "version": "10.3"

tez nie podzialało ;/

próbowałem nawet zmienić prawa dostępu do wtyczki ( scierzka =  /opt/google/chrome/libflashplayer.so ) na 777 i tez nie poskótkowalo.

wlaśnie ściągam sterownik do karty graficznej ( mam 8800gt i sterownik 275, czyli przed ostatni, bo obecny jest 280 )

jestem otwarty na wszelkie propozycje
:]

Pozdrawiam GindeK

[edit]
nowy sterownik nie pomógł. ( reinstall sterownika bo wyczytałem że od 10.x ma być sprzętowa akkceleracja od gpu dla flasha )

[edit2]
wiem w czym problem

ktos "zapomniał" zainstalowac flash player w paczce dla chrome x64
http://dl.dropbox.com/u/12024854/asdf.png

Ostatnio edytowany przez gindek (2011-08-05 01:56:49)

" Wojny przychodzą i odchodzą, a moi żołnierze są wieczni"

"Zbuduj mały, dziarski router z udostępnionych przez prowadzącego części od Kamaza?"

#2  2011-08-05 07:23:01

ArnVaker - Kapelusznik

ArnVaker
Kapelusznik

Re: google chrome nie działa flash player

gindek napisał(-a):

ktos "zapomniał" zainstalowac flash player w paczce dla chrome x64

No bo aktualnie nie ma „stabilnego” flasha dla 64-bit. Jest stara wersja rozwojowa (tzw. „square” — 10.3 d162) oraz nowa wersja rozwojowa (11.0 d1). Stabilnej wersji można użyć przez nspluginwrapper co samo w sobie nie jest zbyt stabilne albo korzystać z 32-bit przeglądarki.

#3  2011-08-06 00:17:10

gindek - Zubr, bydle na etacie.

gindek
Zubr, bydle na etacie.

Re: google chrome nie działa flash player

oo dzx za info :]

" Wojny przychodzą i odchodzą, a moi żołnierze są wieczni"

"Zbuduj mały, dziarski router z udostępnionych przez prowadzącego części od Kamaza?"

Stopka forum