Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
$ dosbox DOSBox version 0.74 Copyright 2002-2010 DOSBox Team, published under GNU GPL. --- socket(): Address family not supported by protocol // tutaj myśli dłuższą chwilę — zamula CONFIG:Loading primary settings from config file /home/arnvaker/.dosbox/dosbox-0.74.conf MIXER:Got different values from SDL: freq 44100, blocksize 940 ALSA lib seq_hw.c:457:(snd_seq_hw_open) open /dev/snd/seq failed: No such file or directory ALSA:Can't open sequencer MIDI:Opened device:none
w dmesg pojawia się:
sr0: CDROM not ready. Make sure there is a disc in the drive.
====================
Na konfigu z aptosida uruchamia się normalnie, nie ma ani tego komunikatu w dmesg ani tego:
socket(): Address family not supported by protocol
Niestety nie mogę dojść co zmienić w konfigu… Ktoś może ma jakiś pomysł?
konfig: http://wklej.org/id/565955/
========= EDIT =========
• Na dystrybucyjnym kernelu również pojawia się komunikat o sr0, zatem nie warto na to zwracać uwagi.
• Na kernelu „Liquorix” problem także występuje.
ipv6 — bez ipv6 dosbox zamulał
• w debianowym i aptosidowym ipv6 jest statycznie
• w liquorixie jest jako moduł, ale miałem zblacklistowany
• w swoim w ogóle nie miałem
ale się wkopałem :)
EDIT: To jednak musiało być powiązane jeszcze z jakimś bugiem — po którejś aktualizacji zaczął działać normalnie nawet bez ipv6.