Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Muszę dla developerów zainstalować na serwerze ruby.
Skorzystałem sobie z tego manuala https://help.ubuntu.com/10.04/serverguide/C/ruby-on-rails.html.
Wszystko pięknie gdyby nie to , że ma działać na całym serwerze www. Chodzi o to , że developer pisze stronę i nagle potrzebuje
rubu to tam gdzie ma stronę np.: /var/www/simple_site/ruby robi folder ruby i mu działa :(
Zakręcone ale tak chcą czy jest to możliwe na apache ? macie może pomysł jak to zrobić. Wszystkie strony są zakładane w /var/www/
Dzięki
To jak zrobisz to dla np.: /var/www/simple_site to tu działa, a jak się stworzy katalog /var/www/simple_site/ruby to nie?
Jak jest zrobione /var/www/simple_site/ruby to działa , ale chodzi o to , że
jest /var/www/simple_site2/ruby i tu też ma działać ( a nie działa bo ścieżka w konfiguracji jest /var/www/simple_site/ruby )i ma działać wszędzie /var/www/simple_siteX/ruby
Jeśli chodzi o jedną stronkę to zrobiłem , ale jak to zrobić że nie ważne gdzie /var/www/*/ruby będzie folder ruby to zadziała
Ja nie korzystam z cgi tylko mod_passangera ale wydaje mi się ze zasada jest podobna.
<Directory "/path/to/rails/application/public">
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews ExecCGI
AllowOverride All
Order allow,deny
allow from all
AddHandler cgi-script .cgi
</Directory>
Te podkreślone frazy są ważne dla skryptów cgi. Myślę że musisz powielić sekcję <Directory> tylko wpisać scieżkę zgodną z nowym katalogiem.
To chyba wystarczy zrobić do dla katalogu "/var/www" i po sprawie.
nie dla ww ale dla
<Directory /var/www/*/ruby> ... </Directory>
Ostatnio edytowany przez jezoo (2011-07-08 21:48:37)