Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-07-07 10:29:06

astuuts - Nowy użytkownik

astuuts
Nowy użytkownik

przekierowywanie portow w sieci wenetrznej, a zle routowanie

Mam taki dziwny problem, ktorego dopiero wieczorem bede mial okazje zweryfikowac. Ustawilem dla kilku userow przekierowanie portu 80 na 999, z ktorego jest pobierany html z komunikatem. Ogolnie rozwiazanie to dziala, lecz dzis zadzownila do mnie klientka, ktora ma router i 2 kompy do niego podlaczone i mowi mi, ze na jednym komputerze internet dziala normalnie, a na drugim dalej jest wyswietlany ten komunikat. Jest to dla mnie conajmniej dziwne, gdyz ip po dhcp ustawiam dla routera, wiec jesli jeden komp dziala nomalnie, to drugi tez musi gdyz dziala tez z tego samego routera. Nie wiem jak to wyjasnic, jakas zla tablica trasowania? Jedyne sensowne rozwiazanie na chwile obecna, ktore wpada mi do glowy to reset routera. Czy ktos bardziej doswiadczony moglby mi to wyjasnic?

#2  2011-07-07 12:05:56

bobycob - Członek z Ramienia

bobycob
Członek z Ramienia

Re: przekierowywanie portow w sieci wenetrznej, a zle routowanie

Czasem przeglądarka upiera się, że tak wygląda strona domyślna. Jeżeli klientka nie jest na tyle rozgarnięta by wcisnąć odśwież lub podać inny adres, to wyświetla jej się stale po otwarciu przeglądarki.

#3  2011-07-07 16:54:15

djjanek - Użytkownik

djjanek
Użytkownik
Serwis

Re: przekierowywanie portow w sieci wenetrznej, a zle routowanie

A ja raz spotkałem klienta który mówił że działał mu do wczoraj a ja w systemy miałem że nie logował się od tygodnia, okazało się że połączył się do jakiegoś AP.

Stopka forum