Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-07-02 22:36:15

jarek87 - Użytkownik

jarek87
Użytkownik

zarządzanie energią w kde na zamkniętych sterownikach nvidia

mam problem odnośnie zarządzania energią w kde i regulacją jasności wyświetlacza podczas korzystania z zamkniętych sterowników nvidia.
Wygląda to tak: od zawsze korzystałem z zamkniętych sterowników nvidia (obecnie 275.09.07) i w kde (obecnie 4.6.3) nie miałem możliwości regulacji jasności wyświetlacza w laptopie poprzez Fn+strzałki jak również nie działa przyciemnianie ekranu po bezczynności. Po zainstalowaniu na zewnętrznym dysku debiana sida z domyślnym sterownikiem zauważyłem, że jednak mój laptop bezproblemowo obsługuje te funkcje. Czy jest możliwość żeby na zamkniętych sterownikach instalowanych ze skryptu za strony nvidii kde również oferowało te funkcje? Ewentualnie jak zmienić sterownik na domyślny?
/mam debiana testowego 2.6.39-2-amd64, rozjaśnianie obecnie mam pod własnymi skrótami klawiszowymi poprzez "nvclock -S +10" i "nvclock -S -10" ale zależy mi na regulacji poprzez zarządzanie energią kde i muszę mieć przyciemnianie ekranu w czasie bezczynności ponieważ ostatnio często pracuje na baterii

Stopka forum