Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
W k3b problem z nagrywaniem płyt audio z mp3, piszę że da się to zrobić tylko z formatu wav. Jest jakieś rozwiązanie na to?
Na żywym ciele płycie nie sprawdzałem ale jak na sucho dodaję do k3b (projekt audio) mptrójki to akceptuje je bez problemu.
Masz polecane programy doinstalowane ?
Poleca: libk3b6-extracodecs, dvd+rw-tools, vcdimager Sugeruje: k3b-extrathemes, k3b-i18n, normalize-audio, sox, movixmaker-2
dzieki sprawdze pozniej i dam znac ;)
O ile się nie mylę, K3b do nagrywania mp3 na płytę potrzebuje (lub potrzebowało) biblioteki mad.
Obenie na Debku k3b nie mam K3b, ale na Gentoo mam to jako flagę:
qlist -IvCU k3b
app-cdr/k3b-2.0.2-r1 (debug dvd emovix encode ffmpeg flac lame linguas_pl mad musepack musicbrainz sndfile sox taglib vcd vorbis wav)
+ + mad : Adds support for mad (high-quality mp3 decoder library and cli frontend)
Spróbuj doinstalować paczkę libmad0.
Poza tym kiedyś K3b w komunikatach błędu pisał, co go boli (mam na myśli K3b-1.* z KDE3 na Ubuntu).
To by było na tyle
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-17 10:42:38)
także dziękuje, wieczorem wszystko posprawdzam ;)
ilin napisał(-a):
Na żywym ciele płycie nie sprawdzałem ale jak na sucho dodaję do k3b (projekt audio) mptrójki to akceptuje je bez problemu.
Masz polecane programy doinstalowane ?Kod:
Poleca: libk3b6-extracodecs, dvd+rw-tools, vcdimager Sugeruje: k3b-extrathemes, k3b-i18n, normalize-audio, sox, movixmaker-2
Doinstalowałem Co napisałeś i wszystko buja :)
dziękuje :P