Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Ostatnio postanowiłem zaktualizować flasha w debianie więc :
dpkg-reconfigure flashplugin-nonfree
Lecz po pobraniu nowego okazało się ze w ff 4 przestał działać to samo w chromium 6 (pisze że wystąpił error ) natomiast w wersji eksperymentalnej google chrome działa.
Na dodatek dodam iż zassałem ręcznie flasha i wrzuciłem do folderu ~/.mozilla/plugins/ lecz efekt jest taki że jak mam otwarty jakiś filmik to na innych kartach pojawiają się artefakty, nawet na pulpicie ( widać kawałek video na pulpicie a w ff na innej karcie tekst jest rozmazywany ).
Chciałbym powrócić do starego flasha żeby wszędzie działał albo chociaż poprawnie działał w ff, lecz nie wiem gdzie pobrac starsze wersje.
P.S
Dlaczego flash nie działa prawidłowo w chromium i ff a w google chrome tak ?
Na dodatek dodam iż zassałem ręcznie flasha i wrzuciłem do folderu ~/.mozilla/plugins/ lecz efekt jest taki że jak mam otwarty jakiś filmik to na innych kartach pojawiają się artefakty, nawet na pulpicie ( widać kawałek video na pulpicie a w ff na innej karcie tekst jest rozmazywany )
A wywaliłeś pakiet flashplugin-nonfree ?
updatedb && locate libflashplayer.so
Kopnij wszystko co znajdzie i zainstaluj jeszcze raz. System masz 32-bit tak jak w sygnaturze?
U mnie artefakty pojawiają się , kiedy flash korzysta z akceleracji sprzętowej vdpau, kiedy wyłączyłem w flashu przyspieszanie sprzętowe, działa normalnie, kosztem nieco większego obciążenia procka.
Tylko miałem taki cyrk z kilkoma kolejnymi wersjami.
Ostatnio działanie flashplugin-nonfree coś się wykrzacza nie zgadza się podpis czy sumy kontrolne.
Trzeba ręcznie ściągnąć ,wypakować i pliczek libflashplayer.so umieścić w
/usr/lib/mozilla/plugins i /usr/lib/flashplugin-nonfree
ilin napisał(-a):
Ostatnio działanie flashplugin-nonfree coś się wykrzacza nie zgadza się podpis czy sumy kontrolne.
Trzeba ręcznie ściągnąć ,wypakować i pliczek libflashplayer.so umieścić w
/usr/lib/mozilla/plugins i /usr/lib/flashplugin-nonfree
Zrobiłem tak teraz działa w chromium lecz pojawiły się te artefakty z ff .
Jak wyłączyć ta akceleracje sprzętową we flashu?
Oraz zauważyłem ze buforowane filmiki nie pojawiają się w katalogu /tmp ( gdzie one teraz są) ?
Nadal w /tmp, ale ich nie widać. Gdzieś na forum był skrypt Minia do łatwego ich wyciągania, ale akurat nie mogę znaleźć. ;>
ArnVaker: bo ten skrypt chyba zniknął w trakcie ostatniej awarii bazy danych forum.
#!/bin/bash lsof / |grep -i 'flash.*deleted' | while read process; do PID=$(echo $process |awk '{print $2}') FD=$(echo $process| awk '{print substr( $4, 0, length($4)-1 ) }') cp /proc/$PID/fd/$FD $(echo $process |awk '{print $9}').flv echo "Skopiowano $_" done
Jak używać tego skryptu ?
To robi tylko parę kB
ilin: włączyć film na YouTube, poczekać aż się cały zestreamuje, odpalić skrypt, zrobić z plikiem w /tmp/ na co ma się ochotę.
Na pewno działa na YouTube i kilku innych stronach z filmami, gdyż sam go używam. Flash 10.3 d162
No niestety ja mam wersję flasha 10.3.r181 i na niej nie działa.
Jak idzie operą to robi jedną scenkę 287 KB a jak iceweaselem to skrypt wisi.
Muszę poszukać tej wersji flasha co Ty masz.
10.3 d162 to jest flahplayer square, czyli wersja 64-bit. U mnie na tej samej działa idealnie, podpiąłem sobie nawet do menu.
:)
Do Youtuba i kilku innych serwisów, do FF najlepsze jest to: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/
-klik, i zapisuje film.mp4
A jak nie daje rady, to to:https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/netv … eo-downloade/
zapisuje jako flv - ale pamięta wsie filmy, jakie były w czasie sesji.
Reklam nie zapisuję, nie ma potrzeby ;)
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-12 18:05:33)
Jacekalex napisał(-a):
A reklam nie zapisuję, nie ma potrzeby ;)
Jakich reklam? Skrypt Minia daje możliwość łatwego zarządzania plikiem, który i tak został już pobrany, tylko domyślnie jest niewidoczny.
A ja wolę tak:
I idzie:
i mam gotowy film w formacie mp4 na pulpicie :)
np:
Iron Maiden - Blood Brothers.mp4 Iron Maiden - Die With Your Boots On.mp4 Iron Maiden - Face in the Sand.mp4 IRON MAIDEN - RAINMAKER (With Subtitles).mp4 Iron maiden - The Pilgrim.mp4
Tym samym informuję, że hakerski skrypt jest bardzo dobrym, ale nie jedynym sposobem, znam jeszcze 3 inne -2 opisane w tym wątku, i Minitube.
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-12 19:15:07)
Znalazłem paczke flashplayera na dysku z lutego 2010 i ponownie wrzuciłem plik do
/usr/lib/mozilla/plugins i /usr/lib/flashplugin-nonfree i nadal są artefakty!!!!!!!!
Coś się chyba zmieniło w systemie.
Jak ktoś chce to mogę upnąć tego starego flasha.
Prawy klik na filmiku Youtube, z otwartego menu wybierasz ustawienia, w 1 oknie wyłączasz przyspieszanie sprzętowe.
Tak to ma wyglądać:
Ten kursor, to od myszki :D
U mnie po takim zabiegu zniknęły artefakty.
Nic za darmo, procek ma więcej roboty, ale przynajmniej można flasha używać.
To by było na tyle
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-14 20:05:44)
Wyszła nowa wersja flasha.
Wielkie dzieki artefakty znikły.
Jeśli ktoś chce mieć dostęp do filmików buforowany z yt,rt , to zamieszczam skrypt
#!/bin/bash lsof / |grep -i 'flash.*deleted' | while read process; do PID=$(echo $process |awk '{print $2}') FD=$(echo $process| awk '{print substr( $4, 0, length($4)-1 ) }') cp /proc/$PID/fd/$FD $(echo $process |awk '{print $9}').flv echo "Skopiowano $_" done
pozdrawiam
xomrk napisał(-a):
Wielkie dzieki artefakty znikły.
Jeśli ktoś chce mieć dostęp do filmików buforowany z yt,rt , to zamieszczam skrypt
..........
pozdrawiam
Dziwne
Wydaje mi się, że ten skrypt już gdzieś widziałem wcześniej.
:P
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-17 14:47:17)
no sorry faktycznie było
nie przeglądałem tematu a szukałem jak znaleść te filmiki buforowane i pomyślałem że wrzucę .
Ostatnio edytowany przez xomrk (2011-06-17 15:23:33)
Ja zauważyłem ,ze mi ostatnio coś wrzuta nie działa.
Dawno tego nie używałem i tu dziś nic nie idzie.
Stoi cały czas.
Może ktoś sprawdzić np:
http://spion.wrzuta.pl/audio/6D902iiKszQ/perfect_-_ … _z_ogloszenia
U mnie idzie normalnie — flashplugin-nonfree dla 64-bit, czyli wersja „Square”.
To ciekawa sprawa.
U mnie na 64bit to samo.Nie idzie.
I tu też mam wersję flasha 10.3.d162.
A wcisnąłeś „play”? ;) Wiem, głupi żart… Wersję mam dokładnie tę samą, może przeglądarka? U mnie Iceweasel 5.0 z mozilla.debian.net.