Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam dosyć pilny problem. Mianowicie: mam płytę CD. Pod windowsem jest wszystko ok, pliki jak trzeba. Jednakże pod linuksem za cholerę nie mogę się do nich dobrać, nie ma ich po ls -a, nie widzi firefox (to są pliki html). Pliki są na pewno ukryte (pod windowsem trzeba było włączyć "pokazuj ukryte pliki"), ale jak się do nich dobrać pod linuksem? Problem, jak już mówiłem pilny, bo mam zadanie z informatyki w tych plikach :)
małe pytanko zamontowałęs płytkę :)
w mc jest taka opcja F9 -> Konfiguracja -> Pokazuj ukryte pliki
w krusaderze: widok -> pokazuj ......
Tak, śmiejcie się :P Połowy plików na płycie po prostu nie ma dla linuksa. Nie działa nawet dostęp bezpośredni, gdy próbuję np. podać ścieżkę do pliku. Nie ma i tyle. Powtarzam: to nie problem ustawień programu ani montowania płytki.
malo to może bystre, ale moze w nazwach sa polskie znaczki z pod windy??
ja miałem taki problem jak kolega podesłal zip_a zrobionego pod windowsem i były "w środku" pliki z polskii literami - myślałem ze mnie szlak trafi...
Niestety nie, pliki na pewno nie mają polskich znaków, spacji, ani czegokolwiek poza literami i kropką. Myślę, że to kwestia jakiegoś dziwnego formatu zapisu na płytę, ale sam mam za małą wiedzę, żeby dojść dokładnie o co biega.
O, właśnie dzieki wielkie - o to chodziło! A ja głupi myślałem, że to coś z kernelem :)