Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
HAL9000 napisał(-a):
Ocztatnio trochę pozmieniałem wiec jest to chyba jakiś powód aby zaprezentowac nowy pulpit ;-)
http://www.h9k.republika.pl/latest.jpg
edit:
oczywiści srodowisko to xfce
śliczne conky :)
nie denerwuje Cie ta jednolitość w kolorach? Wszystko się zlewa ;)
Ale tyłeczek mmmmmm
Trochę po oczach daje w nocy, ale da się przyzwyczaić.
System: Debian Sid
WM: FluxBox
Czcionka: Terminus
Styl FB: Squared for Debian - modyfikowany
Conky: Myconky - modyfikowany
Dodatki: Devil's Pie -> terminale na pulpicie
Uruchomione programy: gnome-terminal, vlc
Ostatnio edytowany przez ramsi1986 (2017-10-12 10:36:21)
Kozacko wygląda, ale chyba oczy wysiadłyby mi po parogodzinnym używaniu takiej kolorystyki;] Choć przyznam, że bardzo lubię ciemne koloru na pulpicie.
ramsi1986, można prosić o config conky? ;)
.
Ostatnio edytowany przez piernik (2011-04-21 15:11:14)
piernik bardzo fajne bo proste i czcionka elegancka
@torrentow, wysłałem Ci na PW, ogólnie skrypt można znaleźć na gnome-look.org, nazywa się myconky, ja zmieniłem czcionki, kolory, szerokość itp.
@Marvell, można się przyzwyczaić, jak pracujesz w tym, to patrzysz w ekran 8h na dobę, a jak Ci to jeszcze sprawia przyjemność, to możesz patrzeć 18h i nie będzie robiło różnicy jaki kolor :D
Dlatego ja wolę ciemne. Nie trzeba się meczyć
No a powiedzmy thunderbird, czy na przykład pola tekstowe w FF w przypadku ciemnego motywu czasami są kompletnie nieczytelne, jak to obchodzicie?
Ja też lubię ciemne kolory, ale właśnie m. in. z tego powodu używanie ich jest trochę uciążliwe;)
Zaby nie było offtopu ;)
piernik co to za zestaw ikon?
sysek napisał(-a):
sysek, zapodasz tapetę ?
@Marvell
osobiście wiele rzeczy robię w konsoli, co widać po wyglądzie mojego pulpitu, mam niewiele aplikacji okienkowych, poza chromem i gimpem. Zamiast ThunderBirda mam mutta, zamiast kadu mam ekg2 itd. dzięki temu nie mam zlewających się okien i czcionek :D
Ostatnio edytowany przez ramsi1986 (2011-04-19 00:25:47)
Pitek napisał(-a):
Debian Sid @ Gnome 2.30.2 @ Nautilus Elementary
Skąd instalowałeś Elementary? Też mam, ale jakąś starą wersję. ;)
ArnVaker napisał(-a):
Skąd instalowałeś Elementary? Też mam, ale jakąś starą wersję. ;)
a stąd:
deb http://hadret.rootnode.net/debian/ experimental main
wersja 2.32.2 :)
Ostatnio edytowany przez Pitek (2011-05-01 15:28:34)
Ach, kiedyś próbowałem zainstalować z tego repozytorium (jeszcze podczas mrożenia albo i przed) i nijak zależności nie pasowały.
Teraz faktycznie idzie, ale jakieś śmieci przy okazji dociąga:
# aptitude install nautilus=2.32.2.2+elementary-1.0 nautilus-data=2.32.2.2+elementary-1.0 -Vs Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: libcairo-gobject2{a} [1.10.2-6] libclutter-1.0-0{a} [1.6.10-3] libclutter-gtk-0.10-0{a} [0.10.8-2] libjson-glib-1.0-0{a} [0.12.0-3] ne-terminal-config{a} [1.1-1] python-vte{a} [1:0.24.3-2] Następujące pakiety zostaną zaktualizowane: nautilus [2.31.1+elementary-1.9 -> 2.32.2.2+elementary-1.0] nautilus-data [2.31.1+elementary-1.9 -> 2.32.2.2+elementary-1.0] Następujące pakiety POLECANE przez inne NIE zostaną zainstalowane: app-install-data gvfs-backends libclutter-1.0-common 2 pakietów aktualizowanych, 6 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie aktualizowanych. Do pobrania 8820 kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 3756 kB. Kontynuować? [T/n/?] Pakiety zostałyby pobrane/zainstalowane/usunięte.
=============
EDIT: Zainstalowałem — działa. Jakoś te śmieci przeboleję… Dzięki. :)
==========================
Coś jednak jest nie tak z tą wersją. Jak podnoszę X-y na vesie, to coś się krzaczy i zżera 100% procka. Trochę dziwne, wiem o tym… Na Nvidii jest w porządku. W każdym razie wróciłem na tę wersję co miałem wcześniej — na niej ten problem nie występuje.
Ja kompilowałem, ale teraz od hadreta mam.