Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
upgrade kde 3.3 na 3.5 niepowiodlo sie mam kade bez menu i bez ustawiem :( i jak jest ladowanie to i tak jest 3.3 ?? jak updejtnac kde o.o ??
upgrade salego distro
teraz w wiekszosci jest testing i niemoge uporac sie z kde :(
dist-upgrade
teraz cos takiego .....
Konfigurowanie setiathome (3.08-4) ...
setiathome-3.08.i686-pc-linux-gnu.tar not found in /tmp.
--00:42:41-- ftp://alien.ssl.berkeley.edu/pub/setiathome-3.08.i686-pc-linux-gnu.tar
=> `/tmp/fileU5Gpfv'
Translacja alien.ssl.berkeley.edu... 128.32.18.176
Connecting to alien.ssl.berkeley.edu|128.32.18.176|:21... połączono.
Logowanie się jako anonymous ...
Nieprawidłowy login lub hasło.
dpkg: błąd przetwarzania setiathome (--configure):
podproces post-installation script zwrócił kod błędu 1
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
setiathome
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
a to ciekawe bo ja tez mam testing i po dzisiejszym dist-upgradzie mam kde 3.4.2 a nie 3.5, jedyny problem polega na tym ze wywalilo mi kadu, skype, i inne bzdety korzystajace z biblioteki libqt3c102-mt ktora zostala zastapiona nowsza wersja, co ciekawsze z repozytorium zniknelo k3b, czyli jestem bez graficznego narzedzia do nagrywania plyt...
jakis pomysl na obejscie tej ciekawej a jakze irytujacej biblioteki?? czy trzeba sciagac ze starej wersji?
a mi wlasnie wywala ten bląd i niemoge nic sciagnac za pomoca apt ani synaptic :( i niewiem..... stoje ;/
a to ciekawe bo ja tez mam testing i po dzisiejszym dist-upgradzie mam kde 3.4.2 a nie 3.5, jedyny problem polega na tym ze wywalilo mi kadu, skype, i inne bzdety korzystajace z biblioteki libqt3c102-mt ktora zostala zastapiona nowsza wersja, co ciekawsze z repozytorium zniknelo k3b, czyli jestem bez graficznego narzedzia do nagrywania plyt...
jakis pomysl na obejscie tej ciekawej a jakze irytujacej biblioteki?? czy trzeba sciagac ze starej wersji?
Trzeba czytać l.d.a.devel. :)
Tetsting przechodzi na nowe ABI, za kilka dni systuacja powinna sie ustabilizować, nie ma powodu do paniki, to było nieuniknione. Co do pakietów to opekunowie muszą przebudować paczki na nwe ABI i ich należy ścigać. :)
nice :) ale co to wogole jest? i gdzie moge to znalezc, poczytam z mila checia :)
Co do pakietów to opekunowie muszą przebudować paczki na nwe ABI i ich należy ścigać. :)
juz scigam developera kadu, nie bede pisal kto to zeby mial swiety spokoj i czas na przygotowanie nowych paczeka na jutro ;)
nice :) ale co to wogole jest? i gdzie moge to znalezc, poczytam z mila checia :)
Co do pakietów to opekunowie muszą przebudować paczki na nwe ABI i ich należy ścigać. :)
juz scigam developera kadu, nie bede pisal kto to zeby mial swiety spokoj i czas na przygotowanie nowych paczeka na jutro ;)
Lista dyskusyjna linux.debian.announce.devel, gdzie ogłaszają takie rewelacje :). Czytaj także http://lists.debian.org/
Możesz sobie tę listę zasubskrybować na jednym z wielu serwerów newsowych przy pomocy np. thuderbirda.
hmmm korzystam z gmaila wiec takie wynalazki jak thunderbird raczej nie sa mi potrzebne :) ale dzieki za cenne info, pozdrawiam
Skoroś taki googlowiec to proszę:
http://groups.google.pl/group/linux.debian.announce.devel?hl=pl
Pozdrawiam. :)
po dalszych staraniach nic nie dale sie naprawic :( a co do kde to wywalilem ustawinia i zaladowalo kde 3.4.2 :|
Jezli ci zniknelo menu z kde zainstaluj pakiet kicker :) ktory odpowiada za menu w najnowszych wersjach kde ;D
no wlanise a teraz mam problem natury tej raz mam kde i kadu a jak daje apt-get install gentoo-psi to wywala mi cale kde !!! ? why ?