Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie!
Jak niektórzy wiedzą - robię to distro (ma pokazać, że system zwany Linuxem nadaje się na Desktop), i mam (nie wiem czy poważny) problem z Ndiswrapperem. Podobno wątek taki przejawiał się na Ubuntu z kernelem 36, ale nie znalazłem rozwiązania (może źle szukałem)
Mam kernel 38 z Aptosid'a, podczas kompilacji Ndiswrapper wywala takie błędy
/var/lib/dkms/ndiswrapper/1.56/build/loader.c:834:2: error: unknown field ‘ioct$ specified in initialize /var/lib/dkms/ndiswrapper/1.56/build/loader.c:834:2: warning: initialization fr$$ion from incompatible pointer type
PS. Wiadomości mogły ulegnąć "autodestrukcji :D"
I moim zdaniem to źle świadczy, co powinienem zrobić (jeśli ktoś wie), by się tego pozbyć? (Pewnie zmiana Kernela na Debianowy by pomogła, ale ...)
Fervi
Jaka dokładnie wersja ndiswrappera?
Anyway… Wersji z Sida spróbuj.
ndiswrapper (1.56+r2729-1) unstable; urgency=low
* Imported Upstream version 1.56+r2729
- Support for Kernels 2.6.36 - 2.6.38 (LP: #660664, Closes: #604880)
* Drop patch for Linux 2.6.35, included in snapshot
— Julian Andres Klode <jak@debian.org> Mon, 14 Mar 2011 15:21:40 +0100
Według Aptitude - 1.56-3 (Chyba najnowsza z Wheezy'ego)
Fervi
Ok, spróbuję :D
PS. Działa, dzięki :P
Ostatnio edytowany przez fervi (2011-04-11 21:08:30)
Ja używam ndiswrappera nawet na jądrze 2.6.38.
Musisz zassać ndiswrappera z svn
svn co https://ndiswrapper.svn.sourceforge.net/svnroot/ndiswrapper ndiswrapper
ilin: A tej z Sida próbowałeś? W changelogu niby jest wzmianka o obsłudze kerneli do 2.6.38 włącznie. :)
Zanim się tam pojawił to już używałem z svn :)
Ok, jak już napisałem, ta w Repozytorium Sida - wystarczyła (skompilował się bez błędów)
Dzięki za wszystko :D
Fervi