Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie Towarzysze!
Mam niecodzienny problemik z którym nie wiem jak mam się uporać.
krasnaja_plosciac portage # emerge -avDuN world --keep-going These are the packages that would be merged, in order: Calculating dependencies - !!! Problem resolving dependencies for net-misc/networkmanager from @selected ... done! !!! The ebuild selected to satisfy "net-misc/networkmanager" has unmet requirements. - net-misc/networkmanager-0.8.998 USE="avahi bluetooth connection-sharing dhcpcd gnutls nss ppp resolvconf -dhclient -doc (-introspection) -wimax" The following REQUIRED_USE flag constraints are unsatisfied: exactly-one-of ( nss gnutls ) The above constraints are a subset of the following complete expression: exactly-one-of ( nss gnutls ) exactly-one-of ( dhclient dhcpcd ) (dependency required by "@selected" [set]) (dependency required by "@world" [argument])
Pozdrawiam
Towarzysz torrentow
exactly-one-of ( nss gnutls )
Chyba musisz się zdecydować na jedną z tych flag, a drugą wyłączyć. :)
Tak w ogóle tej wersji (0.8.998) nie ma w portage — pochodzi z jakiegoś overlay'a.
ArnVaker podziękował.