Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

gedit
(gedit:7002): Gtk-WARNING **: Theme directory scalable/emblems of theme Flat-Blue has no size field
(gedit:7002): Gtk-WARNING **: Theme directory scalable/emblems of theme Flat-Blue has no size field
(gedit:7002): GnomePrintCupsPlugin-WARNING **: iconv does not support ppd character encoding: ISOLatin1, trying CSISOLatin1
(gedit:7002): GnomePrintCupsPlugin-WARNING **: The ppd file for the CUPS printer DeskJet Series-1 could not be loaded.
(gedit:7002): GnomePrintCupsPlugin-WARNING **: The ppd file for the CUPS printer DeskJet Series-2 could not be loaded.
nie drukuje HP 710

Bicycle repairman

Problem jest z drukowanie z gedita, czy z innych programów gnomowych także?

Użytkownik

z gedita ale ooorg też nie drukuje
zaznaczam jeszcze że to system dopiero co postawiony przed godzinką i nieaktualizowany jeszcze

Ojciec Założyciel
a z czego drukuje ? drukarka skonfugurowana i dizałająca? CUPS zainstalowany i skonfigurowany ?

Użytkownik

nawet testowej nie drukuje

Użytkownik

cups zainstalowałem

Ojciec Założyciel
Eeee, kolego - to zacznijmy od podstaw. Nawet w windowsie trzeba drukarkę zainstalować. Podaj jaka drukarka - typ, model, firma. Jaki port - USB, LPT. Które pakiety z Cupsa zainstalowałeś ?
Ps. jak masz Lexmarka to się powieś :D

Użytkownik

ja mam HP deskjet 940C i tez nie działa .. .testowa jak sie daje to ciagle drukuje multum pustych stron ......... tzn .. pare znaczków na kartce jest tylko

Ojciec Założyciel
ja mam HP deskjet 940C i tez nie działa .. .testowa jak sie daje to ciagle drukuje multum pustych stron ......... tzn .. pare znaczków na kartce jest tylko
Jak drukuje stronę testową -nawet pustą to dobrze, nawet bardzo dobrze. Teraz wejdź do konfiguratora i zmień układ strony z letter na A4 i zobaczysz.... :)

Użytkownik

dziwne , po restarcie juz nie działa :( dałem jeszcze raz zeby dodało drukare i nic :(

Członek DUG

tu masz instrukcję krok po kroku...
http://hpinkjet.sourceforge.net/install_hpijs.php