Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam postawiłem komputer na Debianie 6.0.1a i386 ma on prezentować reklamy puszczane w witrynie sklepu z plików avi do odtwarzania użyłem Totem dostępny w KDE wszystko ładnie działa poza tym ze chciałbym aby na filmie był prezentowany wiget z pogoda również chciałbym umieszczać na filmie jakieś napisy pod systemem windows miałem zainstalowany HTC Clock i odtwarzacza używałem bestplayera w którym było można ustawić rendering WM7 - windows XP , tryb overley co dawalo mozliwosc wyswietlania zegara i innych pierdol na pliku avi jak tego dokonac pod debianem moze jest do tego jakas specjalna aplikacja prosze specjalistow o rade - Jezeli mam uzyc innego playera lub programu prosze o rady
i 2 sprawa chcialbym tam zainstalowac karte graficzna nvidi GT 220 aby na 2 monitorach pookazywalo jednoczesnie ten sam obraz jeden z wyjscia hdmi karty 2 z wyjscia DVI czy sterowniki nvidi to oferuja pod debianem
Ostatnio edytowany przez arrtur23 (2011-03-28 21:18:45)
Ad.2. tak
ad 1.
vlc --video-wallpaper plikwideo
w razie porzeby mozna dodac inne przelaczniki takie jak --scale ....