Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-03-28 18:55:30

arrtur23 - Nowy użytkownik

arrtur23
Nowy użytkownik

Prezentacja multimedialna pod Debianem

Witam postawiłem komputer na Debianie 6.0.1a i386 ma on prezentować reklamy puszczane w witrynie sklepu z plików avi do odtwarzania użyłem Totem dostępny w KDE wszystko ładnie działa poza tym ze chciałbym aby na filmie był prezentowany wiget z pogoda również chciałbym umieszczać na filmie jakieś napisy pod systemem windows miałem zainstalowany HTC Clock i odtwarzacza używałem bestplayera w którym było można ustawić rendering WM7 - windows XP , tryb overley co dawalo mozliwosc wyswietlania zegara i innych pierdol na pliku avi jak tego dokonac pod debianem moze jest do tego jakas specjalna aplikacja prosze specjalistow o rade - Jezeli mam uzyc innego playera lub programu prosze o rady

i 2 sprawa chcialbym tam zainstalowac karte graficzna nvidi GT 220 aby na 2 monitorach pookazywalo jednoczesnie ten sam obraz jeden z wyjscia hdmi karty 2 z wyjscia DVI czy sterowniki nvidi to oferuja pod debianem

Ostatnio edytowany przez arrtur23 (2011-03-28 21:18:45)

#2  2011-03-28 20:10:14

qluk - Pan inż. Cyc

qluk
Pan inż. Cyc

Re: Prezentacja multimedialna pod Debianem

Ad.2. tak

#3  2011-03-29 01:08:59

bercik - Moderator Mamut

bercik
Moderator Mamut
Serwis

Re: Prezentacja multimedialna pod Debianem

ad 1.

Kod:

vlc --video-wallpaper plikwideo

w razie porzeby mozna dodac inne przelaczniki takie jak --scale ....

"Wszyscy wiedzą, że czegoś zrobić nie można. Ale przypadkowo znajduje się jakiś nieuk, który tego nie wie. I on właśnie robi odkrycie." (A.Einstein)

Stopka forum