Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam problem: mój klient ekg2 nie wyświetla na liście kontaktów osób o statusie "dostępny". Do niedawna wszystko było OK.
Niestety, wczoraj coś się spartaczyło. Tzn. całkiem możliwe, że sam spartaczyłem siedząc na wpół śpiący przed kompem :-)
Podejrzewam, że błąd musi się kryć w pliku ~/.ekg2/config-ncurses, ponieważ tam są przechowywane zmienne odnośnie wyświetlania. Dodatkowo dla każdego protokołu komunikacji (gg, xmpp) kontakty o statusie "dostępny" nie są wyświetlane.
Chciałbym mieć widoczność tych kontaktów na liście ponownie.
a oto mój ~/.ekg2/config-ncurses:
# vim:fenc=UTF-8 ncurses:aspell 1 ncurses:aspell_lang pl ncurses:backlog_size 1000 ncurses:contacts 1 ncurses:contacts_descr 1 ncurses:contacts_edge 2 ncurses:contacts_frame 1 ncurses:contacts_groups ncurses:contacts_groups_all_sessons 0 ncurses:contacts_margin 1 ncurses:contacts_metacontacts_swallow 1 ncurses:contacts_order ch,av,aw,xa,dn,in,no,er,un,bl ncurses:contacts_orderbystate 1 ncurses:contacts_size 35 ncurses:contacts_wrap 1 ncurses:display_transparent 1 ncurses:enter_scrolls 0 ncurses:header_size 0 ncurses:kill_irc_window 1 ncurses:lastlog_lock 1 ncurses:lastlog_size 10 ncurses:margin_size 15 ncurses:mark_on_window_change 0 ncurses:statusbar_size 1 ncurses:text_bottomalign 0 ncurses:traditional_clear 1 ncurses:typing_interval 1 ncurses:typing_timeout 10 ncurses:typing_timeout_empty 5
Jakiś pomysł jak zmienić zaistniałą sytuację?
Rozwiązałem - ustawiłem tak:
set ncurses:contacts_order ch,av,aw,xa,dn,in,no,er,un,bl
Teraz działa prawidłowo.
Wątek do zamknięcia :]
Ostatnio edytowany przez broda (2011-03-28 12:02:24)