Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak pojasnic film? Na monitorze mam juz na max, w odtwarzacz jak biore to nic sie nei zmenia (totem, vcl, mplayer), jak pojasnie cale x'y to i tak sie nie pojasnia film....
któraś z cyferek od 1 do 0 (te na górze klawiatury podnoszą jasność monitora,oraz kontrast i nasycenie - programowo)
w jakim programie??
a nie napisałem ? a dupa jetem :) mplayer
niestety nie dziala a te swuaki do obrazu to tak jakby nie aktywne... przeswoma i nic sie nie zmienia...
no ja gmplayera nie używam. Co do klawiszy funkcyjnych to poczytaj manuala do mplayera i tam pisze z jaki opcjami skompilować - sorry ale nie pamiętam :)
Problem rozwiązany na ircu. Rozwiazaniem jest podanie przełącznika -vf eq2=x . X jest liczbą całkowitą regulującą gamme, co odpowiada za jasność. Większa liczba większa jasność. Więcej na ten temat w manie.
ale tyczy sei to tylko mplayera, w gmplayeru nie nadal nie moge tego zrobic :)
sproboj rozkrecic monitor i w srodku powinienes miec dwa pokretla: jedno od ostrosci, a drugie od jasnosci. Sprawdz ktore co robi i ustaw tak zeby ci odpowiadalo ;P. Pzdr. Napisz czy pomoglo..