Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chyba trochę przekombinowałem z Gnome z Ubuntu - całość działa ładnie, nie wiesza się ani nie sypie, jest tylko jeden błąd.
lucjan@lucjan-desktop:~$ gnome-display-properties gnome-display-properties: symbol lookup error: gnome-display-properties: undefined symbol: gnome_rr_labeler_show
Wie ktoś, co to za "dziadostwo" i jak z tym walczyć?
/me w innym wątku napisał(-a):
Strzelam, ale tylko strzelam, że wersje niektórych pakietów Debian/Ubuntu nie współgrają ze sobą...
Tutaj w sumie to samo mogę powiedzieć. ;) Instalowanie na Debianie GNOME z Ubuntu to w ogóle dziwny pomysł jest. :)
Mieszanie repozytoriów Debiana i Ubuntu, jak ktoś nie jest deweloperem, to sposób na szybki format partycji, i nic więcej.
Jak jakiegoś jednego programu albo biblioteki nie ma na któryś z systemów, to można, ale mieszanie systemów bardzo rzadko kończy się pomyślnie.
To by było na tyle
;-)
To nie jest mieszanie systemów :) Chciałem mieć tylko nowsze Gnome, ot co. Repo Ubuntu już wywaliłem.
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2011-03-22 16:52:33)
Tylko że domyślny system w Debianie ciągnie w kierunku nowszych wersji oprogramowania, kierując się numerkami.
Wiec możesz kilka razy wymusić cofnięcie wersji, z ta różnicą, że w każdej chwili możesz trafić na małe piekło zależności, z którego wyjście, to za każdym razem jest niezła zabawa.
A jeśli chcesz Debiana Sid z najnowszym Gnome, to wrzuć sobie Ubuntu Natty.
Tam znajdziesz najnowsze paczki, bez względu na to, czy działają lepiej czy gorzej.
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-03-22 17:03:06)
Ubuntu jako system mnie nie interesuje :) W ramach czystej ciekawości wgrałem tylko ubuntowe Gnome. Wyszło jak wyszło, jest nauczka na przyszłość :)