Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Można kurwicy dostać,,,
$ sudo apt-get install -f Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe 0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 0 nieaktualizowanych. 1 nie w pełni zainstalowanych lub usuniętych. Po tej operacji zostanie dodatkowo użyte 0 B miejsca na dysku. Konfigurowanie initramfs-tools (0.98.8) ... update-initramfs: deferring update (trigger activated) Przetwarzanie wyzwalaczy dla initramfs-tools... update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.32-5-686 gzip: stdout: No space left on device E: mkinitramfs failure cpio 141 gzip 1 update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-2.6.32-5-686 dpkg: błąd przetwarzania initramfs-tools (--configure): podproces zainstalowany skrypt post-installation zwrócił kod błędu 1 configured to not write apport reports Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: initramfs-tools E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
usr@serwer:~$ sudo dpkg --configure -a Konfigurowanie initramfs-tools (0.98.8) ... update-initramfs: deferring update (trigger activated) Przetwarzanie wyzwalaczy dla initramfs-tools... update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.32-5-686 gzip: stdout: No space left on device E: mkinitramfs failure cpio 141 gzip 1 update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-2.6.32-5-686 dpkg: błąd przetwarzania initramfs-tools (--configure): podproces zainstalowany skrypt post-installation zwrócił kod błędu 1 Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: initramfs-tools
Te błędy występowały podczas aktualizacji z lennego do squezze.
Teraz boje się wyłączyć peceta...
gzip: stdout: No space left on device
Wygląda jakby po prostu miejsca zabrakło (na partycji /boot lub na / jeżeli masz wspólne).
Wrzuć:
df -h
Podziałało, miałem stare kernele w /boot i prawie 80% miejsca zapełnionego. Heh, a ja głupi myślałem że to o co innego chodzi.
Strony: 1