Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie!
Pewnie pamiętacie, że robię własne Distro? Teraz Dystrybucja będzie oparta na Debianie Wheezy z KDE 4.5 [Ekszperimental]. Zadaniem IntinteOS jest działanie na jak największej grupie komputerów bez problemu, oferując przy tym łatwość i stabilność. Ubuntu nie oferuje stabilności, więc wypad Razz Jakie znacie paczki (najlepiej z graficznymi konfiguratorami, jeśli są), zarządzające sprzętem pod Debianem (ew. Ubuntu). Mam tak:
- Cups (zarządzanie wydrukiem)
- Skanlite (Obsługa skanerów)
- Knetworkmanager (Zarządzanie kartami sieciowymi(?), oferuje możliwość podłączenia się do sieci przewodowych/bezprzewodowych)
- K3B (zarządzanie nagrywarkami
- Bluedevil (jeśli się nie mylę, do przesyłania plików przez Bluetooth)
Myślę, czy nie dodać Ndisgtk (Nakładka na Ndiswrappera). Znacie jeszcze jakieś paczki tego typu? Very Happy
Fervi
Nie knetworkmanager, a plasma-widget-networkmanagement. Poza tym KDE 4.5 w debianie wcale nie jest całkiem stabilne. I nie ma się co dziwić, że siedzi tyle czasu w półoficjalnym repozytorium. Zresztą jest to mieszanka 4.5.3, 4.5.1 i co tam jeszcze się da.
Ja mam knetworkmanager czyli network-manager-kde, nie mam plasma-widget-networkmanagement (chyba, że nieoficjalnie) [plasma nie mam zainstalowanego].
KDE 4.4 też jest super stabilne, jednak podziękuję, a 4.5 ma być w kwietniu w gałęzi Sid, czyli nie jest tak źle
Fervi
PS. Ewentualnie powiedzcie, które lepsze
Ostatnio edytowany przez fervi (2011-03-15 21:23:21)
fervi napisał(-a):
4.5 ma być w kwietniu w gałęzi Sid, czyli nie jest tak źle
A nie 4.6 czasem? Wrzucanie 4.5 do Sida chyba trochę bez sensu by było...
W ogóle skąd ta informacja pochodzi? :)
4.5 nie będzie w sidzie. Będzie 4.6.x. plasma-widget-networkmanagement to standardowe narzędzie w kde 4.x do zarządzania siecią, żadne nieoficjalne.
Lepiej poczekaj na 4.6 (może się doczekasz).
Właśnie gdzieś czytałem, że najpierw wrzucą 4.5, a potem 4.6. Poza tym w eksperymentalnym repozytorium KDE dla Debiana jest wersja 4.5.1, więc czekamy na 4.6 (tam się chyba najszybciej pojawi)
Fervi
PS. plasma-widget-networkmanagement chyba nie było w Kubuntu, chyba, że o czymś nie wiem (musiałbym wylookać to narzędzie)