Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To teraz czekam na wasze propozycje jak to naprawić :)
Te miętowe motywy chodzą na silniku gtk2-engines-murrine, spróbuj przeinstalować.
Ewentualnie usunąć i je i ten silnik, a potem zainstalować jeszcze raz.
Próbowałem to na samym początku.
Nic to nie dało.
W logach jest tylko o gtk2-engines, nie ma nic o gtk2-engines-murrine.
EDIT: Spróbuj jednak jeszcze tego:
aptitude install libcairo2=1.10.2-2.1
Dalej nic, przeinstalowałem i to samo. Bo reboot chyba zbędny?
Jestem winny ci flaszkę, działa idealnie!
Tylko teraz zablokowałem starą wersję a aktualizacja przez konsolę dalej ją chce zaktualizować.
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2011-03-05 20:41:17)
Heh, czyli jednak Cairo... Sam mam tę wersję zatrzymaną, bo na debianowej miałem problemy z Iceweasel. :)
Tylko konsola ciągle ją chce aktualizować.
Podbicie priorytetu per wersja jest chyba najbardziej uniwersalnym sposobem blokowania...
Do pliku /etc/apt/preferences np.:
Package: libcairo2 Pin: version 1.10.2-2.1 Pin-Priority: 991
Jeśli to aptitude, to najlepiej aptitude forbid-version libcairo2. Zatrzyma go na obecnej wersji, ale jeśli się pojawi niż ta, co jest obecnie w repo, to do niej już zaktualizuje. Zakładamy że to błąd który został zgłoszony i zostanie poprawiony w przyszłej wersji.
Minio napisał(-a):
Jeśli to aptitude
To chyba synaptic mieszany z apt-get i aptitude, dlatego proponowałem ten sposób blokowania. ;) A co do libcairo2 w wersji 1.10, to jeszcze żadna jego wersja pochodząca z repozytorium Debiana nie działała u mnie prawidłowo. Jedyna do której nie mam zastrzeżeń pochodzi z prywatnego repozytorium.