Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Po zbudowaniu i zaszyfrowaniu woluminu(pliku) chcąc go otworzyć dostaje wiadomość :
Failed to obtain administrator privileges: Sorry, try again.
Nie rozumiem tego. jakiś czas temu instalowałem ten program na Ubuntu i wszytko chodziło.
Ktoś miał podobnie ? Ktoś wie co nie tak działa ?
dzieki za zaintersowanie lecz dawno to przejrzałem
ja mam wersje graficzną a nie kompilowaną.
itposthuman napisał(-a):
ja mam wersje graficzną a nie kompilowaną.
A wersja graficzna nie jest kompilowana? Nie wiem o czym mówisz, TrueCrypt jest jeden, że ma nakładkę graficzną nie powinno tu mieć nic do rzeczy. Poza tym wkleiłem ci link z google z zapytaniem o błąd z twojego postu, nie wpisywałem nic co o tym, ze ma dotyczyć albo wersji z GUI albo wersji konsolowej. Szkoda, że nie potrafisz skorzystać. Powinieneś mieć prawa roota by używać truecrypta.
Masz rację.
Przepraszam za uproszczony język wyrażeń. Wersja z GUI ma instalator graficzny stąd skrót myślowy.
Zainstalowałem wersje konsolową i działa super. W wersji z GUI gdy podawałem hasło admina to nie reagował i dostawałem powyższy komunikat (post1). Gdybym GUI uruchamiać od początku jako root to możliwe że działałoby ale usunąłem go bo konsolowa wersja spełnia moje wymagania i nie sprawdziłem. Kwestia pośpiechu.
Dzięki za pomoc kamikaze.
Fajni ludzie tu są ,gdybym był bogaty sponsorowałbym ten portal jak i rozpowszechnianie Debiana/linuxa. Szkoda że żaden z tych pajaców z rządu się nie zainteresuje się wspólnotą pingwina. Bo to jedne z nie licznych miejsc gdy ludzie sobie pomagają i działają kolektywnie dając tym samym wspaniałe owoce.
Jeśli uruchamiasz z GUI z konta zwykłego uzytkownika, jesteś dodany do sudoers i pyta o hasło powinieneś wpisać własne hasło a nie hasło root`a. Może stąd twój problem.
kamikaze napisał(-a):
Jeśli uruchamiasz z GUI z konta zwykłego uzytkownika, jesteś dodany do sudoers i pyta o hasło powinieneś wpisać własne hasło a nie hasło root`a. Może stąd twój problem.
Oczywiście próbowałem użyć wszelkich haseł. Bez rezultatu. Ale wersja konsolowa jest bardzo fajna.