Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam mam taki nietypowy problem w fluxbox używam pcmana do organizacji pulpoitu ale mam z nim problem i to spory conky chowa mi sie pod pulpitem pcmana ponieważ gdy go zabije conky jest ładnie widoczne.
Ma ktoś pomysł jak to naprawić??
Odpalaj conky z opóźnieniem.
Napisz sobie jakiegoś skrypta
#!/bin/sh sleep 10 && conky &
i z niego odpalaj.
Conky wystartuje po tym jak pcmanfm już zrobi pulpit.
Właśnie to nie pomoże ja odpaliłem conky po włączeniu pcmana z terminalu pojawia się na chwilę a potem grzecznie chowa się pod tapetę...
Pokaż ten config conky.
Właśnie sprawdziłem u siebie i conky nie znika jak zrobię pulpit i tapetę za pomocą pcmanfm
background yes use_xft yes xftfont HandelGotD:size=9 xftalpha 0.5 update_interval 1.0 total_run_times 0 own_window_class Conky own_window yes own_window_type desktop own_window_transparent yes own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager double_buffer yes minimum_size 200 5 maximum_width 200 draw_shades no draw_outline no draw_borders no draw_graph_borders no default_color white default_shade_color red default_outline_color green alignment top_right gap_x 10 gap_y 10 no_buffers yes uppercase no cpu_avg_samples 2 override_utf8_locale yes
Same ustawienia reszta akurat tu chyba nie jest ważna.
ilin napisał(-a):
Odpalaj conky z opóźnieniem.
Napisz sobie jakiegoś skryptaKod:
#!/bin/sh sleep 10 && conky &
E tam skrypt, wystarczy w autostarcie podać:
( sleep 10 && conky ) &
Ja mam tak i się nie chowa. (nie chce mi się analizować ) :)
# mod by uel # mod by bayger #avoid flicker double_buffer yes no_buffers yes #own window to run simultanious 2 or more conkys own_window yes own_window_title conky own_window_transparent yes own_window_type desktop own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager #borders draw_borders no border_margin 2 #shades draw_shades no #position gap_x 2 gap_y 745 alignment bottom_left #behaviour update_interval 1 #colour default_color D6D6D6 own_window_colour 202010 #font use_xft yes #xftfont DejaVu Serif Condensed:pixelsize=14 xftfont arial:pixelsize=15 #to prevent window from moving #use_spacer noSignal: ${wireless_link_qual_perc wlan0} #minimum_size 1277 21 minimum_size 1020 1
Chowa się dalej wrr
Ostatnio edytowany przez Miziak (2011-02-28 21:45:33)
Spróbuj pozmieniać gap
Kiedyś miałem taki przypadek ,że jak uruchomiłem inne środowisko to mi conky znikało.
W rzeczywistości uciekało poza ekran.
Wiem wpisałem swoje po odpaleniu pokazuje się gdy kliknę gdziekolwiek to ucieka mi pod pcmana...
Właśnie chodzi mi o twoje.
Być może pcmanfm wywala je gdzieś poza ekran.
Zobacz jeszcze to
http://debian.linux.pl/threads/10785-conky-pod-lxde
Nic ciągle to samo... mam fluxboxa może jego ustawiania trzeba podrasować??
Spróbuj tak
own_window_type override
Spróbuj właśnie zakomentować opcje
own_window_type desktop own_window_type override