Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Proszę o pomoc.
Zainstalowałem program dvd::rip, skonfigurowany chyba prawidłowo - program wyświetla po sprawdzeniu wszystkie komunikaty na zielono + OK.
Zgodnie z przepisem wkładam płyte do napędu, wpisuję nazwę projektu, lub nie - nie jest obowiązkowe, zaznaczam metodę ripowania - zazwyczaj "on the fly" czyli w locie, i tu zaczynają się schody. Następna zakładka "RIP Title" nie chce sie otworzyć, tylko dostaję taki komunikat: "An internal exception was thrown!
The error message was:
mkdir /dev/hdb7 Plik istnieje at: /usr/share/perl5/Video/DVDRip/Project.pm line 261
No i dalej koniec. Jka nie uruchomię tej zakładki, to nie uruchomię następnych, i nie będzie .avi
A może ktoś mi poda jak ripować inną metodą, może być z wiersza poleceń, jakim programem itd .....
dzb
Bodzio a tak z ciekawosci, co jest w lini 261 Project.pm i czy jest ten sam problem jak zaznaczysz "Rip data from DVD to harddisk before encoding"
Po wybraniu Twojego "Rip data from DVD to harddisk before encoding"
błąd jest ten sam, a to jest zawartość linii 261
if ( not -d $dir ) {
mencoder dvd://1 -aid 128 -oac copy -ovc lavc
-lavcopts vcodec=mpeg4:vqscale=3:vhq:v4mv:trell:autoaspect
-ofps 23.976 -vf crop=720:364:0:56 -o output.avi
Bodzio dziala Ci juz dvdrip ?
a jak się sprawuje mencoder?
a jak się sprawuje mencoder?
mendakoder :) jest fajny ale trzeba recznie :(
Bodzio ja instalowalem dvdripa z paczki (v 0.52.0)
deb ftp://ftp.nerim.net/debian-marillat testing main
i smiga (a czy czasem nie instalowales z plyty linux+ ? bo tez mam problem)
aaaa, musze sprawdzić jak ja toto instalowałem. Teraz ja być w robota i nie pamiętać. Ale chyba z paczki - no kurde nie wiem :)
Wiem tylko że wszystkie komunikaty w konfiguratorze mam na zielono, nic na czerwono, przy każdej pozycji jest OK, a druga zakładka sie nie chce otworzyć - a bez tego ani rusz.
sprawdziłem, z paczki, z tego serwera co podałeś i kupa :(
Byłem dupa - źle ustawiłem katalogi końcowe i tymczasowe. Już śmiga :)