Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W wdm np musiałem przy pierwszym logowaniu podać w polu StartWM rodzaj WM do załadowania (np wmaker), bo inaczej niby hasło przyjmował ale ni nie ładował. Nie pamiętam jak w kdm.
Panowie :( cos totalnie spieprzylem i nie mam pojecia jak z tego wybrnac. Niezaleznie jakie srodowisko graficzne to nie moge sie do niego zalogowac jako user tylko jako root.
Jak chce wejsc jako user po komendzie startx na szarym oknie z krzyzykiem pojawia sie napis cos o niemoznosci korzystania z katalogu /temp przy starcie xserwera !!??
Może podaj dokładnie co się wypisuje po wykonaniu startx.
Odinstalowalem wszystkie X'y i zainstalowalem od nowa KDE i niestety na roota moge wejsc a na usera nie !? (bardzo mnie dziwi fakt, ze po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu system ma gdzies w pamieci poprzednie ustawienia)
Chcac sie zalogowac do kde jako user dostaje jakies dziwne komunikaty o zapisanych katalogach np: /home/user/.kde/share/config/kdeglobals itp. a co najdziwniejsze w /home/user/.kde jest tylko czysty katalog. Ale to kit, najwazniejszy komunikat na czerwono po ktorym nastepuje wylaczenie X'a brzmi:
"Could not read network connection list /home/user/.DCOP server_debian_0
Please check that the "dcopserwer" program is running"
Hmm, szukalem tego nieszczesnego DCOP serwera ale nigdzie u siebie nie znalazlem.
I co wy na to ?
Sprawe udalo mi sie rozwiazac po chamsku czyli przegralem pliki .DCOPserver i caly katalog /.kde/share/config z katalogu root do katalogu /home/user/.kde nadajac im prawa takie jak root i dziala. TYLKO DLACZEGO TAK A NIE W CYWILIZOWANY SPOSOB !