Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
tydzień temu zainstalowałem na dwóch komputerach Squeeza. Zainstalowałem sambę, winbinda, wszystko skonfigurowałem jak zawsze i bez problemu działało. W piątek potrzebowałem doinstalować parę pakietów i przy okazji zaktualizowałem system. Teraz podczas próby logowania (gdm3) po wpisaniu loginu i hasla zaczyna się obracać klepsydra... i koniec. Nic się nie dzieje. W przypadku wpisania złego hasła jest informacja o błędnym haśle, bez problemu da się również zalogować na konta lokalne, ale na te uwierzytelniane przez sambę nie. Czy ktoś miał może podobny problem, ew. potrafi coś na to zaradzić?
Pozdrawiam.
Sprawdź czy nie klepnąłeś i nie nadpisało /etc/nsswitch.conf
Nie, sprawdziłem wszystkie pliki które zawsze modyfikowałem i to na pewno nie nsswitch.conf.
Ale okazało się, że to chyba jednak nie winbind. Ze starszych kompów z Lennym bez problemu można się było zalogować, więc w porywie desperacji odinstalowałem gdm3 (na którym jeszcze tydzień temu działało!), zainstalowałem starszy gdm i działa.
Strony: 1