Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam was wszystkich mam taki problem z przegladarka Iceweasel jak ogladam filmiki yotube na małym obrazie jest ok dam na duzy obraz nie wiem czemu sama przegladarka sie wyłancza sama :( Debian Lenny 5.08
Ostatnio edytowany przez nowy128 (2011-02-06 11:41:04)
Uruchom w konsoli i sprawdź dlaczego się wyłĄcza. I podaj wersję flasha.
tm napisał(-a):
Uruchom w konsoli i sprawdź dlaczego się wyłĄcza. I podaj wersję flasha.
debian:/home/onwdk5# dpkg -l | grep flash ii flashplugin-nonfree 1:2.8.2 Adobe Flash Player - browser plugin debian:/home/onwdk5#
Ale miałeś też uruchomić Iceweasela w terminalu, ponownie wykonać czynności które skutkują wyłączeniem się przeglądarki i wkleić tutaj to, co się w terminalu pojawiło.
Minio napisał(-a):
Ale miałeś też uruchomić Iceweasela w terminalu, ponownie wykonać czynności które skutkują wyłączeniem się przeglądarki i wkleić tutaj to, co się w terminalu pojawiło.
nie znam polecenia z konsoli takiego co uruchomi przeglądarkę Iceweasel i wywali błędy możesz mi podać to polecenie jak brzmi
iceweasel
debian:/home/onwdk5# iceweasel (firefox-bin:4614): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed. ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) Naruszenie ochrony pamięci debian:/home/onwdk5#
Ostatnio edytowany przez nowy128 (2011-02-06 13:29:48)
Ależ nie odpalaj tego z roota.
Z konta użytkownika musi być.
ilin napisał(-a):
Ależ nie odpalaj tego z roota.
Z konta użytkownika musi być.
z konta użytkownika
onwdk5@debian:~$ iceweasel ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) Naruszenie ochrony pamięci onwdk5@debian:~$
Ostatnio edytowany przez nowy128 (2011-02-06 13:44:48)
Przeczytaj jeszcze raz co ja napisałem i co Ty napisałeś.
ilin napisał(-a):
Przeczytaj jeszcze raz co ja napisałem i co Ty napisałeś.
onwdk5@debian:~$ iceweasel ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) Naruszenie ochrony pamięci onwdk5@debian:~$
z konta użytkownika
jak dam na duży obraz na YouTube wtedy to wyskakuje w konsoli Naruszenie ochrony pamięci na operze jest to samo i wyłącza przeglądarkę
Ostatnio edytowany przez nowy128 (2011-02-06 13:56:39)
Albo flash albo sterowniki do grafy.
Przeinstaluj flasha na początek.
ilin napisał(-a):
ok
ilin napisał(-a):
witam udało mi sie to naprawic przegladarka sie nie wyłącza ale filmy tna sie w przegladarce na duzym obrazie
Ostatnio edytowany przez azhag (2011-02-10 06:27:23)
Jeśli masz kartę nvidii to ściągnij nowy flash ze strony adobe i będziesz miał akcelerację sprzętową. Dla 64 bitów działa przez nspluginwrapper.
tm napisał(-a):
Jeśli masz kartę nvidii to ściągnij nowy flash ze strony adobe i będziesz miał akcelerację sprzętową. Dla 64 bitów działa przez nspluginwrapper.
WItam mam karte graficzna radeon x1650 system 32 bitowy i komputer tez 32 bity
ArnVaker napisał(-a):
Kod:
iceweasel
Witam ma do ciebie pytanie na na duzym obrazie filmiki yotube klalkuje czego moze byc to wina probowałem znieniac flash na inny i za kazdym razem to samo moja karta graficzna readon x1650 512 ram
Skoro pytanie skierowane jest konkretnie do mnie, odpowiem — niestety nie wiem.
Gdybym natomiast wiedział, to odpowiedziałbym Ci już wcześniej. :)
Wejdź na tę stronkę: http://www.adobe.com/software/flash/about/
I napisz jaka wersja flasha Ci się wyświetla, przykładowo u mnie:
You have version 10,3,162,29 installed
Może masz wersję rozwojową, jeżeli tak, spróbuj stabilnej.
Ciężko mi cokolwiek sensownego powiedzieć... Sam nie mam ani Radeona, ani systemu 32bit. W każdym razie na systemie 64bit obecnie pakiet flashplugin-nonfree to wersja rozwojowa, a flashplayer-mozilla (z repozytorium Debian Multimedia) to wersja stabilna.
Poza tym jak już poprzednicy pisali — powinieneś zainstalować sterowniki do karty graficznej. Tutaj jednak znowu nie potrafię Ci pomóc, ponieważ nie mam styczności z Radeonami. Jak sam widzisz nie mam w tym temacie nic konkretnego do powiedzenia — dlatego siedziałem cicho. ;)
ta stronka z flash co podałes nie chodzi u mnie
moja wersja flash -flashplugin-nonfree -1:2.8.2
nowy128 napisał(-a):
I to już jest dziwne... Instalowałeś tylko flashplugin-nonfree czy kombinowałeś jeszcze innymi sposobami?
nowy128 napisał(-a):
1:2.8.2 to wersja pakietu flashplugin-nonfree, który służy do automatycznego pobrania flasha ze strony Adobe. Rzeczywista wersja flasha jest jednak zupełnie inna... Dlatego chciałem żebyś sprawdził konkretnie na tamtej stronie.
ArnVaker napisał(-a):
nowy128 napisał(-a):
I to już jest dziwne... Instalowałeś tylko flashplugin-nonfree czy kombinowałeś jeszcze innymi sposobami?
nowy128 napisał(-a):
1:2.8.2 to wersja pakietu flashplugin-nonfree, który służy do automatycznego pobrania flasha ze strony Adobe. Rzeczywista wersja flasha jest jednak zupełnie inna... Dlatego chciałem żebyś sprawdził konkretnie na tamtej stronie.
instalowałem, roznymi sposobami przez konsole przez Synaptic Menedżer Pakietów i dalej flash zacinał sie na duzym obrazie na yotube
Może coś się gryzie od tego mnożenia wersji, spróbuj usunąć wszystkie i potem zainstalować jeden jeszcze raz.
Na początek:
aptitude purge flash~i
Potem sprawdź czy jeszcze gdzieś jakiś leży:
updatedb && locate libflashplayer.so
(wszystko jako root)
nowy128 napisał(-a):
ArnVaker napisał(-a):
nowy128 napisał(-a):
nowy128 napisał(-a):
instalowałem, roznymi sposobami przez konsole przez Synaptic Menedżer Pakietów i dalej flash zacinał sie na duzym obrazie na yotube
ta strona nie wchodzi na zadnej przegladarce mi http://www.adobe.com/software/flash/about/ wyswietla sie taka informacja Error - http://www.adobe.com/software/flash/about/
The page 'http://www.adobe.com/software/flash/about/' couldn't be loaded.
Cannot connect to destination
Wejdź na stronę http://get.adobe.com/pl/flashplayer/
Ściągnij flasha w wersji *.tar.gz. Rozpakuj. Otrzymasz plik
libflashplayer.so
Przenieś go do
~/.mozilla/plugins/
Jak nie będzie działać to nie wiem.
Ostatnio edytowany przez tm (2011-02-11 15:29:57)
Odnośnie tego:
The page 'http://www.adobe.com/software/flash/about/' couldn't be loaded. Cannot connect to destination
Komuś jeszcze ta strona nie działa? To w sumie nie wygląda jakby miało związek z flashem...