Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie mam pewnien problem ściągłem obraz drugiej płyty dvd Debiana 3.1 sarge programem filezilla wszystko ściągło obraz nagrałem na płyte po restarcie kompa jak płyta jest wsadzona wyskakuje mi boot error tzn chce z płyty czytać ale są błędy co jest najlepsze że ten dvd co sciągłem to z jakiegoś Debianowskiego ftp wiec myśle że mowy o błędzie nie ma ale nie wiem co jest grane .... :/ czy ściągnąć jeszcze raz czy co robić :/
Podmontuj tę płytę i sprawdź czy jest na niej coś nagrane. Jeżeli jest to skopiuj ją na inną płytę ale z prędkością x2 i ani grama więcej. Sprawa druga - płyty bootowalne MUSZĄ być na dobrym nośniku, czyli Verbatim + lub TDK +
Żeby płyta bootowalna startowała niestety nie możesz nagrywać na DVD za 90 gr, tylko za 2 zł - trudno.
Bodzio napisze ci c wyskakuje:
nagrane mam na płycie tdk bo tylko takich używam palnikiem plextor jak robie obraz tej nagranej płyty to zero błędów jest :) ale nie o to chodzi wiec jak wkładam płyte pisze tak:
BOOT FROM CD:
1 FD 2.88MB SYSTEM TYPE -(OF)
BOOT FAILED
A ja się zapytam co chcesz osiągnąć przez bootowanie drugiej płyty instalacyjnej dvd sarge?
Teoretycznie powinna mi się uruchomić jak pierwsza się uruchamia.. jak już mam tą płyte to chciałbym żeby działa to chce osiągnąć a zaraz rozwiązać ten problem co napisałem
Na płytcie drugiej nie ma narzędzi instalacyjnych, jedyna sensowna korzyść z niej to repozytorium z binariami. Przy pomocy apt-setup możesz sobie dodać tę płytę do aptowych repozytoriów.
He, dopiero teraz zajarzyłem, że kolega maggots22 chce bootować z drugiej płyty. Stary Woody miał bootowalnych 5 pierwszych CD-romów, Sarge na DVD - tylko pierwszą.
ok dziękuje bardzo sorki za pomyłke :) dałem apt-setup sobie dla tej drugiej płyty dvd:) nie było tematu :) co złego to nie ja