Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Pijak ;-P

Witam,
Czy ktoś może mi polecić jakiś skaner który na pewno będzie obsługiwany przez Linuksa ?
Cena: powiedzmy do 300zł.
Stan: najchętniej nowy, ale sprawną używkę też rozważę (tylko gdzie takie coś kupić poza allegro? )
Interfejsy: USB ;-)
Szukałem - jest tego od groma, ale kupić i wywalić to nie sztuka.

Palacz

Nie wiem czy to ta klasa sprzętu ale ja mieć
http://www.ceneo.pl/3103185?gclid=CMiXzO-1-6YCFQgn3godxTgPCw
Od kopa działa.
Tyle że to nie jest sam skaner.

Członek DUG

Do 300 to urządzenie wielofunkcyjne nówka może być. Ja przykładowo za HP f2280 dałem rok temu 275zł i z xsane działa od razu

Pijak ;-P

Drukarkę już mam, żal się pozbywać bo koszt wydruku jest prawie zerowy ;-) (ML-2010PR) Dlatego pytam o sam skaner.
Użytkownik

Ja od dawna polubiłem HP scanjet 3500c. Skaner jest zgrabny, szybki i bez problemu daje się zainstalować w debianie przez xsane. Cenowo używane można spotkać do 100zł i wyżej.

Imperator

ja stawiam na to samo co Ilin. Mam . Urządzenie wielufunkcyjne: drukarka, lsero i skaner. hp deskjet f2480 . Tusz w strzykawce 20 ml czarny do tego to cena około 10 zł. Drukarka i skaner wykrywany od razu w squeeze. Nie trzba nic grzebać aby chodziło. Także w wersjach debiana wyższych niż squeeze problemu z instalacją tej zabawki nie będzie.

elektryk dyżurny

epson 2400, ale nie widzę już tego modelu po sklepach
tu wyguglowała mi się lista skanerów działających pod linuksem:
http://www.buzzard.me.uk/jonathan/scanners-usb.html
W taj cenie jeśli nowy to raczej nie ma znaczenia jaki kupisz, byle działał i był zgodny. Ja bym się zdecydował na Canon LiDE 110. Do używanych mam wstęt:P