Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Gdzieś od 2 lat stał si\obie serwer do backupu to było jego zadanie codziennie robić kopię przyrostową i byłem z niego bardzo zadowolony aż przyszedł dzień coś się na prądzie w firmie stało ups nie wytrzymał i padł drugi dysk gdzie były zwalane kopie. Dysk gdzie jest system wyszedł z tego bez szwanku. 2 lata kopii szlak trafił. Posprawdzałem system wszystko ok zrobiłem update upgrade i myślę niech dalej pracuje jak pracował i po upgradzie mam co poniżej.
Spotkał się ktoś z tym problemem a dokładniej czego trzeba się czepić by to rozwiązać?
backup:~# ./backup_rdiff
Warning: Local version 1.2.5 does not match remote version 1.1.5.
Exception '
Warning Security Violation!
Bad request for function: rpath.make_file_dict
with arguments: ['/home/agnieszka/']
' raised of class '<class 'rdiff_backup.Security.Violation'>':
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/Main.py", line 304, in error_check_Main
try: Main(arglist)
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/Main.py", line 321, in Main
rps = map(SetConnections.cmdpair2rp, cmdpairs)
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/SetConnections.py", line 78, in cmdpair2rp
return rpath.RPath(conn, filename).normalize()
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/rpath.py", line 884, in __init__
else: self.setdata()
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/rpath.py", line 908, in setdata
self.data = self.conn.rpath.make_file_dict(self.path)
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/connection.py", line 450, in __call__
return apply(self.connection.reval, (self.name,) + args)
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/connection.py", line 370, in reval
if isinstance(result, Exception): raise result
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/rdiff-backup", line 30, in <module>
rdiff_backup.Main.error_check_Main(sys.argv[1:])
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/Main.py", line 304, in error_check_Main
try: Main(arglist)
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/Main.py", line 321, in Main
rps = map(SetConnections.cmdpair2rp, cmdpairs)
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/SetConnections.py", line 78, in cmdpair2rp
return rpath.RPath(conn, filename).normalize()
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/rpath.py", line 884, in __init__
else: self.setdata()
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/rpath.py", line 908, in setdata
self.data = self.conn.rpath.make_file_dict(self.path)
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/connection.py", line 450, in __call__
return apply(self.connection.reval, (self.name,) + args)
File "/var/lib/python-support/python2.5/rdiff_backup/connection.py", line 370, in reval
if isinstance(result, Exception): raise result
rdiff_backup.Security.Violation:
Warning Security Violation!
Bad request for function: rpath.make_file_dict
with arguments: ['/home/agnieszka/']
Fatal Error: Lost connection to the remote system
wyglada na to ze starszy klient nie che dzialac z nowszym serwerem ... poczytaj changelog-i i sproboj z klientem w tej samej wersji co serwer ...
Kiedyś czytałem, że na obu komputerach "muszą" być identyczne wersje aplikacji rdiff backup.