Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam pytanie odnosnie smietnika... nie uzywam go i denerwuje mnie ze podczas sortowania ikon na pilpicie ustawia sie na pierwszym miejscu.
jest jakis sposob zeby wywalic go z pulpitu i dialogu ("przenies do kosza")
wywalilem go raz prez skasowanie, ale pozniej za kazdym razem podczas startu systemu dostawalem komunikat ze nie ma .trash na pulpicie...
Poszukaj w pliku kdeglobals, ustaw sobie katalog kosza w innym miejscu niż na pulpicie.
Spróbój wywalić ~/Desktop/Trash, mnie pomogło i nie mam już ani jednej ikonki na pulpicie :] (wkurzały mnie tylko :D)
hehe zrobilem tak: przeedytowalem pliki kdeglobals (sa dwa) zmienilem sciezke dostepu na .trash (tak zebym nie musial ogladac tego katalogu wiecej na pulpicie) i skasowalem dziada z pulpitu, jak narazie wsyzstko jest w normie, musze tylko znalezc sposob na wywalenie "przenies do kosza" z dialogu podczas klikania prawym przyciskiem myszy na pliku... jakis pomysl na to??
Nie da się edytować domyślnego menu pod prawym klawiszem, co najwyżej mozesz skonstruować sobie swoje własne menu pod naciśnięcie prawego klawisza.