Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam,
podczas proby instalacji etch'a (debian-testing-i386-netinst.iso) instalator wywala mi nastepujacy bład:
Unable to install initrd-tools
An error was returned while trying to install the initrd-tools package onto the target system.
suma kontrolna obrazu jest poprawna, plytki zostaly sprawdzone (RW), netinstal sarge'a smiga prawidlowo
podobny problem pojawil sie juz na http://www.linuxquestions.org/questions/history/375094, lecz jego rozwiazanie (businesscard CD) nie jest wlasciwie rozwiazaniem a jedynie ucieczka przed problemem :/
mam jednak nadzieje, ze na tym forum znajdzie sie osoba, ktora bedzie daleka od doradzania mi jedynie ucieczki :)
z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
Może być zwalony obraz. Może ściągnij sobie jutro, albo pojutrze.
ta i sprawdź sumę md5 (polecenie md5sum)
wyraznie napisalem:
suma kontrolna obrazu jest poprawna
poniewaz jedyna udostepniona suma kontrolna wygenerowana byla za pomoca algorytmu haszujacego md5, to i skozystalem z programu md5sum ;)
mimo wszystko dziekuje za zainteresowanie :)
wyraznie napisalem:
suma kontrolna obrazu jest poprawna
poniewaz jedyna udostepniona suma kontrolna wygenerowana byla za pomoca algorytmu haszujacego md5, to i skozystalem z programu md5sum ;)
mimo wszystko dziekuje za zainteresowanie :)
Może bliżej wyjaśnię, obraz może być opublikowany z błędem oraz może być opublikowana jego suma kontrolna. Innymy słowy obraz może być uszkodzony już na serwerze, nie przy ściąganiu.
czadman: Twoja pierwsza wypowiedz nie wymaga wyjasnien :) | chcialem jedynie pokazac rychowi, ze dokladne czytanie postow, na ktore sie odpowiada, jest bardzo cenionym nawykiem ;)
pozdrawiam