Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
eee, źle patrzysz - trzeci od lewej
Bodzio napisał(-a):
uuuuu, ale się ktoś narobił :)
Nie bodzio, tyle bałwanów, ja się śmieję na uczelni ze nie musimy lepić, ustawimy się w szeregu i co trzeci wystąp... :)
Na ocieplenie klimatu :) ...Rytro
Letnie klimaty cd. - Rytro
Yampress napisał(-a):
Banda Mikołajów
Chciałeś napisać gang ;)
Dawno mnie tu nie było :) A jako że trzeba było potestować 40-150 ;) to czy może być lepsza okazja jak wigilia o północy? ;> Więc ruszyło się w miasto i oto "dzieło". Krótko, zwięźle i na temat: "szopka"
szopka napisał(-a):
smutny kuc napisał(-a):
towarzysz shreka napisał(-a):
poseł^W bałwan napisał(-a):
bieszczadzkie anioły napisał(-a):
see the sadness in their eyes napisał(-a):
:)
pojedynek. Wspomnienia z wakacji ...
jeszcze jesień ... sprzed 2 lat
saiqard bardzo ładne zdjęcie ;)
Macie jakieś porady jak robić foto zimą? Mi strasznie wszystko szare wychodzi a jak zmienie WB to wychodzi pomarańczowe. Wczoraj się bawiłem Lightroom'em to udało mi sie coś takiego uzyskać
http://giegiel.com/zdjecia/pan.png (uwaga rozmiar ok 4MB :P )
ale nie jestem do końca zadowolony.
Zrób zdjęcie w RAW i baw się ustawieniami przy wywołaniu:)
O ile Twój aparat obsługuje RAW oczywiście:)
No obraiałem RAW (ta panorama) ale jak widać efekt mizerny. A pokaż zdjęcie prosto z aparatu ;)
Lightroom jest bardzo fajnym programem. Poszukaj opcji "punktowy balans bieli" - i wtedy kliknij na czymś białym na zdjęciu - na śniegu np.
W RT ten punktowy wygląda jak zakraplacz
Ok później sprawdzę ;P A o samej technice robienia zdjęć coś powiecie? Czy nie da się zrobić ładnego foto bez korekcji? Bo mówię wychodzą strasznie szare... przez to zachmurzenie, a odpowiedni WB nie daje pożądanych rezultatów.
ja zawsze robie w jpg i nic nie poprawiam. Nic. Rzadko tylko coś wykadruje w gimpie. Rawy omijam z daleka. Po prostu mi sie nie chce bawić a staram sie od razu idealnie coś pstryknąć... A zapomniałem zminiejszam tez rozdzielczosc na potrzeby forum i swojej galerii ]:->
Zawsze robię w raw i zawsze poprawiam
giegiel napisał(-a):
No obraiałem RAW (ta panorama) ale jak widać efekt mizerny. A pokaż zdjęcie prosto z aparatu ;)
To z podziemi zamku jest akurat prosto z aparatu:) tylko zmniejszone:)
saiqard napisał(-a):
giegiel napisał(-a):
To z podziemi zamku jest akurat prosto z aparatu:) tylko zmniejszone:)
Cały czas chodzi mi o zimowe zdjęcia ;P
No i widzisz, tamto było za ciepłe