Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Szukam jakiegoś alternatywnego softu do nagrywania CD po jądro 2.6.9
Nie mogę zainstalowac k3b bo mam jakiś errorek, więć k3b odpada.
Wiadomo - dużo tego jest ale wszystkie jakie znam oprócz k3b pracują z emulacją SCSI - no i jak zmusić (skonfigurować) taki programik aby działał bez emulacji ??
Bubusiu kochany, jądra z serii 2.6 nie tylko nie wymagają emulacji SCSI ale wręcz jej nie trawią. Wywal z jądra wszystkie wpisy dotyczące emulacji.
Teraz k3b - podobno dopiero w jądrze 2.6.10 jest poprawka dotycząca obsługi nagrywarek z poziomu usera. Chcesz uruchomić k3b - rób tak:
Alt + F2
klikasz na opcje
zaznaczasz -> uruchom jako inny użytkownik
wpisujesz root i hasło
w poleceniach wpisujesz k3b
uruchom ->
o kurcze jak fajnie nagrywa :) :)
jądra z serii 2.6 nie tylko nie wymagają emulacji SCSI ale wręcz jej nie trawią. Wywal z jądra wszystkie wpisy dotyczące emulacji.
faktycznie coś kiedyś takiego obiło mi się o uszy, ale i tak z rozpędu wbiłem emulację do jądra. cdrtools póki co działają gicior, więc chyba jednak zostawię to w spokoju
O tym że jądra 2.6.9 nie trawią emulacji scsi to wiem od początku zaistnienia 2.6.x , ale nie o to mi chodziło , po prostu szukałem softu innego niż k3b, współdziałającego z 2.6.x . Ale sprawa juz zamknięta, uratowałem k3b - sam nie wiem jak ale jakoś się udało. o problemie pisałem w poscie pt: "aplikacje KDE - błąd"
a tak btw, co do nagrywania plytek cd - oczywiscie cdrecord, ze nie wspomne o dvd - growisofs.