Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jako, że mam zbyt dużo czasu to zachciało mi się zena i po kompilacji 2.6.36-zen1 na 2.6.36-2, ni cholery nie mogę zainstalować sterów, nie buduje modułu. Sprawdzone na kilku wersjach sterownika.
Nie ważne czy kompilacja na konfiguracji ze starego jądra czy nowa czysta bo i tak dupa, coś mu nie pasuje w tej konfiguracji.
Logi z ostatniej próby instalacji nvidi: http://pastebin.com/9P7xnS7w
Ostatnio edytowany przez skotx (2010-12-11 20:34:05)
Spróbuj 260.19.21 z repo experimental...
Ostatnio to pomogło: http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=158318#p158318
EDIT: W ogóle te stery co instalujesz są dosyć stare jak na kernel 2.6.36...
O i jeszcze jedno — łaty Zen nakłada się na czyste wydania. Czyli patch 2.6.36-zen1 na źródła 2.6.36(.0).
Spróbuj 260.19.21 z repo experimental...
Zaraz obadam te nowsze, aczkolwiek wątpie żeby coś to dało.
Ostatnio to pomogło: http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=158318#p158318
Czytałem, ale nie interesuje mnie takie rozwiązanie. Nie zależy mi na zenie więc nie będe zmieniał rodzaju sterowników.
EDIT: W ogóle te stery co instalujesz są dosyć stare jak na kernel 2.6.36...
Ale powinny działać ;) Używam starszego kernela, 36 dzisiaj zassałem i nie zwracałem uwagi na stery pod tym kątem.
O i jeszcze jedno — łaty Zen nakłada się na czyste wydania. Czyli patch 2.6.36-zen1 na źródła 2.6.36(.0).
Wcześniej ściągłem kernel, a o zenie później pomyślałem, więc na próbę skompilowałem na tym co miałem coby obadać czy działa to wogóle tak jak powinno ;)
Jak nie pykną te nowsze sterowniki, to przekompiluje jutro na czystej 36 i zobaczymy czy będzie hulać.
skotx napisał(-a):
nie będe zmieniał rodzaju sterowników.
To są te same stery Nvidii, tylko instalowane w inny sposób :)
U mnie ster 260.19.12 ruszył dopiero na xorgu 1.9.* na 1.8.* działał max 260.19.06.
Co ciekawsze, w opisie steru 260.19.21 na stronie nvidii nie ma w ogóle mojej karty (8600GT).
ArnVaker napisał(-a):
skotx napisał(-a):
nie będe zmieniał rodzaju sterowników.
To są te same stery Nvidii, tylko instalowane w inny sposób :)
Heh może się pozmieniało bo kiedyś(ze 3 lata temu) sterowniki były zamknięte i otwarte, a teraz to nie jestem na bieżąco-byle by działało ;)
Rano obadam dokładniej w tym temacie.
Otwarte pod Nvidię to obecnie xserver-xorg-video-nv oraz xserver-xorg-video-nouveau. Natomiast nvidia-glx to są własnościowe sterowniki Nvidii, tyle że powrzucane w debianowe paczki... stąd sekcja non-free, a nie główne repozytorium.
Może nie do końca w temacie ..ale
Wczoraj skompilowałem sobie podczas meczu 2.6.36 zen1 i na nim nvidia legacy ze strony nvidii 96.43.19 bez problemu się instaluje.
Myślę ,że te najnowsze też powinny.
Potwierdzam to co @ilin. Najnowsze (96.43.19) instalują sie bezproblemowo, a wcześniejsza wersja (96.43.18) już nie.
Z serią 260.x.x powinno być podobnie.
Ostatnio edytowany przez panjandrum (2010-12-11 09:50:32)
Dobra, zena nałożyłem na czystego kernela i sterowniki działają.