Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam wszytkich. Mam zamiar pozbyć się windowsa i osiąść na stałe na linuxie.
Próbowałem szczęścia na mandrake, ale nie odpaliłem tego co chcę, więc próbuję debiana.
Mój problem polega na tym, że często oglądam filmy z kompa na telewizorze (grafika nvidia MX4000) i dźwięk na amplitunerze z dolby digital podłączonym pod SBLive po cyfrówce.
Efekty mam takie, że jak odpalam film przy pomocy TOTEMA, to dzwięk idzie, ale tylko stereo, pomimo że w jego opcjach wybrałem "przejście AC3", a obraz idzie mi na tv czarno-biały i obraz nie jest na całym ekranie, tylko w małym oknie. Pełno ekranowe wyjścia na tv dla nvidii niedostępne.
Moje pytanko: jak to zrobić, żeby to wszystko zadziałało ???
Z resztą sobie poradziłem na mandrivie, to i tu sobie pewnie poradzę, dlatego zaczynam od głównego problemu, jakim są multimedia, tą instalacje debiana. Dodaję, że to mój pierwszy debian.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Jarek
A masz sterowniki do NVidii wrzucone i najlpiej jako sterowniki do dzwieku pobaw sie alsa daje duzo mozliwosci.