Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2005-10-19 18:19:37

jarek_1313 - Nowy użytkownik

jarek_1313
Nowy użytkownik

Wyjście TV i AC3

Witam wszytkich. Mam zamiar pozbyć się windowsa i osiąść na stałe na linuxie.
Próbowałem szczęścia na mandrake, ale nie odpaliłem tego co chcę, więc próbuję debiana.
Mój problem polega na tym, że często oglądam filmy z kompa na telewizorze (grafika nvidia MX4000) i dźwięk na amplitunerze z dolby digital podłączonym pod SBLive po cyfrówce.
Efekty mam takie, że jak odpalam film przy pomocy TOTEMA, to dzwięk idzie, ale tylko stereo, pomimo że w jego opcjach wybrałem "przejście AC3", a obraz idzie mi na tv czarno-biały i obraz nie jest na całym ekranie, tylko w małym oknie. Pełno ekranowe wyjścia na tv dla nvidii niedostępne.
Moje pytanko: jak to zrobić, żeby to wszystko zadziałało ???
Z resztą sobie poradziłem na mandrivie, to i tu sobie pewnie poradzę, dlatego zaczynam od głównego problemu, jakim są multimedia, tą instalacje debiana. Dodaję, że to mój pierwszy debian.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Jarek

Debian 3,1 Sarge

#2  2005-10-19 18:24:07

maverick44 - Moderator

maverick44
Moderator
Serwis

Re: Wyjście TV i AC3

A masz sterowniki do NVidii wrzucone i najlpiej jako sterowniki do dzwieku pobaw sie alsa daje duzo mozliwosci.

Maverick
Gentoo GCC 4.1.1 KDE 3.5.6 Kernel 2.6.17
AMD Sempron 2400+ 512 MB RAM Seagate 160GB
Linux user number: #415965
http://www.gohome.org/debian_logo_06.gif http://maluch.pcz.pl/~maverick/images/logo_gentoo.png

#3  2005-10-19 18:33:13

x-dos - Członek DUG

x-dos
Członek DUG
Serwis

Re: Wyjście TV i AC3

jest też programik NVTV, możesz zobaczyć może sie przyda Tobie

Stopka forum