Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy można na forum dodać opcję żeby użytkownicy mogli wpisać sobie w profilu jakiej gałęzi Debiana używają (plus ewentualnie dodatkowe pole na architekturę)?
Np. na FbPL jest coś takiego: http://forum.fluxboxpl.org/profile.php?id=2 (pola „System” oraz „Wersja Fluxboksa”). Tam jest chyba Easy Profile Fields, ale to azhag swego czasu ustawiał i go by należało zapytać — może pamięta.
Takie pole np. byłoby dość praktyczne w przypadku świadczonej pomocy, bo nie trzeba dopytywać jakiej gałęzi ktoś używa (co czasem zdarza się zapomnieć napisać). No i generalnie jeśli można dodać to dlaczegóż by nie? ;)
Nie można, azhag nie ma internetu i nie doda.
Można, azhag będzie miał internet i doda. W razie oporów ja go namówię.
Na razie dopisz sobie w stopce
Taa, już od 2-3 miesięcy nie ma, np. przy kilku minutach na kupno modemu i karty to ... :|
raven18 napisał(-a):
Taa, już od 2-3 miesięcy nie ma, np. przy kilku minutach na kupno modemu i karty to ... :|
I kupno nowego domu, gdzie nie ma problemu z zasięgiem mobilnego draństwa.
Pole będzie. Nie wiem kiedy, ale będzie.
(a w międzyczasie jakiś drań mi zwinął tanią baterię do lapka z allegro... szlag by to)
Nie wierzę :] jest 3 operatorów, musi działać, przynajmniej edge
azhag napisał(-a):
(...)I kupno nowego domu, gdzie nie ma problemu z zasięgiem mobilnego draństwa.(...)
Czyli już nie Praga? Buuuu
raven18 napisał(-a):
Nie wierzę :] jest 3 operatorów, musi działać, przynajmniej edge
No są takie miejsca że jest zero zasięgu. Właśnie u znajomych na działce letniskowej w miejscowości Leszczyny nie ma zasięgu żadnej sieci - ani polskiej, ani słowackiej
No chyba że w górach, tam rzeczywiście może być trudno z zasięgiem
Biadolicie biadolicie :)
W mojej ocenie to pole nie jest aż tak niezbędne.
Ok dla nowych userow to jest dobre (bo wiemy z czym mamy do czynienia) ale kto nam zagwarantuje ,że wpiszą tam właściwą wersję?
Spójrzcie na inne fora.
W polu ma np: ubuntu 8.4 a używa wersji testowej albo jakiegoś mieszańca.
Stali bywalcy DUGa doskonale wiedzą który czego używa :)
A moim zdaniem może się przydać.
Jeśli ktoś nie dba o to, jakie dane ma w profilu, sam sobie winien.
Jeśli natomiast nowy użytkownik pisze, że to a tamto mu nie działa, to informacja, że ma np Aptosida a nie Lenny może wiele wyjaśnić.
I radziłbym nie wersję, ale system i wersję do wklepania (miejsce do wypełnienia).
Sam widziałem pacjenta, któremu conieco nie działało, zapomniał tylko napisać - że w Archu current.
Wyjaśnianie sytuacji zajęło klika postów.
Bo nie wszyscy są tacy kumaci, żeby przy opisie problemu napisać, na jakim systemie ten problem występuje.
A i nie wszystkie dystrybucje są rolling release, że mogę sobie wrzucić Gentoo i wsio jasne.
Pozdrawiam
;-)
To i ja się wypowiem:
Otóż moim zdaniem ilin ma rację ;)
nie przyda sie. Pisząc problem opisujesz na czym działasz i wszystko!
Ja i tak tam nie wpisze czego używam, ale wpisze unix ;)
Kompletnie zbedna opcja. Bardziej dla szpanu niz do pomocy w czyms tam.
Zbędna, zbędna, poza tym są ważniejsze rzeczy do zrobienia, np
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=17484
Tak jak napisałem wyżej opcja przydatna (jeśli odpowiada rzeczywistości) ale nie niezbędna. :)