Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
SpeedVin napisał(-a):
Dlaczego właśnie w tą stronę?
Co nie podobało ci się w E17?
Jestem ciekaw ;)
Nie chce mi sie kompilować na nowym systemie e17, a gotowe paczki średnio mnie zadawalają ;)
skotx napisał(-a):
SpeedVin napisał(-a):
Jestem ciekaw ;)Nie chce mi sie kompilować na nowym systemie e17, a gotowe paczki średnio mnie zadawalają ;)
Możesz wyjaśnić?
Czegoś im brakuje?
SpeedVin napisał(-a):
skotx napisał(-a):
SpeedVin napisał(-a):
Jestem ciekaw ;)Nie chce mi sie kompilować na nowym systemie e17, a gotowe paczki średnio mnie zadawalają ;)
Możesz wyjaśnić?
Czegoś im brakuje?
Gotowe paczki po prostu nie działają jak trzeba, często moduły się wieszają itd. Jak będzie więcej czasu to wrócę do e17.
Piotr3ks napisał(-a):
Fluxbox, conky, Debian Squeeze 64bit
Bardzo ladne :)
Musze sie kiedys zmusic do naumienia sie konfiguracji fluksa...
Nie taki diabeł straszny jak go malują :-) Do konfiguracji masz takie narzędzia jak fluxmenu, fluxconf. Configi Fluxboxa nie są straszne :-)
Piotr3ks napisał(-a):
http://img201.imageshack.us/img201/9295/zrzutek.th.png
Co to za styl GTK? Poproszę też o styl fluksa;]
Pulpit bardzo ładny.
Marvell napisał(-a):
Piotr3ks napisał(-a):
http://img201.imageshack.us/img201/9295/zrzutek.th.pngCo to za styl GTK? Poproszę też o styl fluksa;]
Pulpit bardzo ładny.
Styl GTK - ECSTATiCA ( druga nazwa to NOX) // U mnie był zainstalowany razem z jakimiś stylami z repo
Styl Fluxbox'a to Noir - http://box-look.org/content/show.php/Noir?content=59572
Piotr3ks ładnie. :)
Gentoo
Środowisko; openbox
GTK; brak
Ikony; brak
Tapeta; http://gnome-look.org/content/show.php/Ucan+Gentoo+ … ontent=125084
Uruchomione; urxvt Conky, firefox, tint2, ktorrent
rafaloo: "Szkoła rodzenia" otwarta w przeglądarce :D
A jak ;-) Tak 70% przeczytałem ;-D
Tak szczerze, to podziwiam wszystkich z tym fluxboksem. Serio. Ja już się nawet przekonałem do niego. Nawet fajnie sobie go skonfigurowałem po swojemu. Super sprawa. Wszystko od podstaw. Ładne conky (p.s. szkoda adesklets), tapeta, itd. I tak przez dwa tygodnie. Potem kurcze, nachodzi potrzeba instalacji iceweasela + "gratisy", potem jakiś manager plików. Dobra, thunar, bo "chudy". Potem jakiś panel. Dobra, no to od xfce. Potem... robi się xfce. Ale thunar ma swoje wady (brak np. dodanie zakładek z ftpem. No to nautilus i tysiąc dodatkowych paczek. Ten panel od xfce też trochę biedny. Na koniec powstaje gnome.
No raz udało mi się miesią wytrzymać z fluksem. Nie wiem, czy to przyzwyczajenia, czy co, ale gnome jest zawsze na końcu:)
Kiedyś też siedziałem dość długo na fluksie, ale teraz kiedy korzystam z laptopa, po prostu GNOME jest o wiele wygodniejsze.
Z kopa działają klawisz zmiany podświetlenia matrycy, głośności itd, nie muszę ręcznie montować pendrive'ów itd;)
Marvell napisał(-a):
Z kopa działają klawisz zmiany podświetlenia matrycy, głośności itd, nie muszę ręcznie montować pendrive'ów itd;)
O, dla mnie to nowość, że nie działają i trzeba montować ręcznie.
Co do transformacji Fluxboksa w inne środowiska — naprawdę wystarczy z pewną większą starannością dobierać programy, zamiast brać to co znamy, poszukać czegoś innego.
A jak u Ciebie się montują? Automatycznie po podpięciu od razu, czy tak jak w GNOME w nautilusie po kliknięciu?
No i co z klawiszami jasności w głośności w laptopie?;)
Po wetknięciu. Same się też odmontowują. Wystarczy zainstalować pakiet usbmount.
Klawisze działają normalnie, nawet nie wiedziałem, że może być inaczej.
Chyba będę musiał popełnić jakieś FAQ na temat montowania...
(Ogólnie, ludzie nie przestają mnie zadziwiać mówiąc co to nie działa pod Fluxboksem :))
Ostatnio edytowany przez azhag (2010-12-12 22:49:06)
Marvell napisał(-a):
czy tak jak w GNOME w nautilusie po kliknięciu?
U mnie montują się po podpięciu, pewnie gdzieś można ustawić jak ma być.
azhag napisał(-a):
Chyba będę musiał popełnić jakieś FAQ na temat montowania...
... i kolejne na temat "tapania" ;)
Marvell podzielisz się tapetką?
Po dłuższej przygodzie z XFCE4 na moim słabiutkim laptopie, jego zasobożerność zaczęła mnie denerwować.
Wywaliłem krowę i zainstalowałem leciutki fluxbox :D
Tak to wygląda po dwóch godzinach konfiguracji:
klik
Zainstalowane: wmdrawer, conky, bbrun - czyli niezbędne minimum,
Zużycie ramu po starcie spadło prawie o połowe, cpu też dużo mniej intensywnie musi pracowac.
No i ta wolność w dowolnej konfiguracji...a