Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Jako że za moment będzie u mnie śmigał jakiś tuner, albo obecny, albo nowy, mam jedno pytanie:
Mplayer mam skonfigurowany, ale wyraźnie lepiej odpowiada mi (Rodzince też) smplayer.
Czy da się jakoś ustawienia mplayera zaimportować do konfigu smplayer, tak żeby smplayer prawidłowo obsługiwał kanały?
Bo jak to zwykle bywa w klikanych aplikacjach, można tam dodawać stacje, ikonki, ale jak mu wbić do łba urządzenie dźwięku i obrazu, i numer kanału, na to już rubryki nie są takie proste, chyba, żeby do każdego kanału wkleić polecenie dopalające mplayera ze wszystkimi parametrami.
Tutaj piszą, że TV w smplayerze chodzi, ale moja ślepota nie widzi jasnej informacji, jak skonfigurować smplayer,
żeby łykał opcje mplayera, i działał.
Ostatecznie można i tak (o ile to zadziała), ale czy przypadkiem nie ma prostszego sposobu?
EDYTA:
Najlepiej w smplayerze, w ustawieniach kanałów wpisać wg następującego sposobu:
Sprawdzone na: Smplayer 0.6.9-r1 (Gentoo Linux).
Nazwy w poleceniu tv://muszą się zgadzać z wpisami channels w konfigu mplayera.
w tym przypadku:
channels=56-TVP1,39-TVP2,58-POLSAT
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2010-11-03 01:27:24)
[offtop]Czyżbyś korzystał z nadajnika w Przechybie? [/offtop]
<oftop>To przykładowe ustawienia.
Ja tu mam kilka nadajników w okolicy</oftop>
Edyta.
Jakby ktoś chciał sprawdzić najbliższy nadajnik i nadawane programy bez długiego skanowania, to tu jest niezły spis: http://pl.wikipedia.org/wiki/Radiowo-Telewizyjne_Centrum_Nadawcze ;)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2010-11-03 12:04:13)