Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jakby ktos kupowal drukarke albo urzadzenie wielofunkcyjne
Polecam bardzo BROTHER maja bardzo dobre wsparcie dla linuxa, gotowe sterowniki i howto jak zainstalowac,
poszlo wszystko z palca i dziala jak nalezy.
niby gorsze recenzje od epson ale nie ma sie do czego przyczepic a współpraca z debianem doskonala, POLECAM.
BROTHER DCP395CW
Ostatnio edytowany przez pink (2010-10-29 17:48:57)
Ja meldować posłusznie, że to działać bardzo dobrze:
Bus 005 Device 003: ID 03f0:1017 Hewlett-Packard LaserJet 1300
Problemów żadnych nie zauważyłem. ;)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2010-10-29 16:20:11)
wszystkie drukarki z tej strony http://foo2zjs.rkkda.com/ działają perfekcyjnie na sterowniku foo2zjs
chlopaki ja wiem ze wszystko sie da jak sie chce ja tylko polecam bo podoba mi sie podejscie firmy BROTHER do klienta ktory uzywa systemu innego niz jedyny sluszny.
http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public_s/i … en/index.html
wszystko elegancko opisane, ze sterownikami do sciagniecia, na oficjalnej stronie producenta.
Samsung nie jest gorszy w te klocki.
pink napisał(-a):
(...)podoba mi sie podejscie firmy BROTHER do klienta ktory uzywa systemu innego niz jedyny sluszny. (...)
Wszystko się powoli zmienia. HP, Epson... ostatnio nawet zatwardziały Canon zaczął się nawracać.
Ja używam od dobrych kilku lat HP6940 w dwóch miejscach i złego nie mogę powiedzieć poza jednym mankamentem, jak tusz zaczyna się kończyć to raz drukuje raz nie... ;|
Poza tym to bardzo mi się podoba hp-toolbox
ja podpiolem do routera wifi i przydzielilem staly adres, jak ktos ma w domu wifi to warto zaoszczedzic te pare groszy.
Ostatnio edytowany przez pink (2010-10-30 19:03:53)
nie przez ethernet bo ma takowy, wlasnie dlatego ja wybralem nie ma wifi ale jest ethernet.
Ładnie samsungi chodzą, przynajmniej u mnie.
samsungi... hmmm
spotkałem się w robocie (mam kilka samsungów) z takim / takimi przypadkami.
Drukarka skonfigurowana i podłączona do linuxa. Działa perfekcyjnie. Jest udostępniona w sieci dla innych komputerów.
I teraz tak - jeśli drukarka coś drukowała z lokalnego systemu, to i z sieci też ładnie wydrukuje. Jeśli przejdzie w stan uśpienia to z sieci można zapomnieć o drukowaniu. Z lokalnego systemu minie kilkanaście do kilkudziesięciu sekund nim się wybudzi.
Więcej samsungów nie kupuję.
hp ja mam f2480 w squeeze wykrywa skaner i drukare od razu
przy tuszu 20 ml za 10 zł w strzykawkach całkiem tanio to wychodzi :)