Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Teraz nawet nie widzi płyty w napędzie.
Ale, ale, sterownik załadowany?
No powinien być.
Chociaż przy starcie dalej coś krzyczy odnośnie tego sterownika.
Podeślij mi ten config, zobaczę jak tam jest.
Proszę:
http://wklej.org/id/408359/
Jest ok, widocznie na tym starym sterowniku nie działa w ogóle. Nie mam pojęcia co by można z tym zrobić :/ Pobiorę jeszcze źródła *26 i przejrzę kod, na którym działało.
Czyli mogę się od dziś chwalić że mam dinozaura w domu ?
pozdro
Sprawdź na starszej wersji sterownika, z *26
http://dl.dropbox.com/u/4118086/pata_ali.c
wrzuć to do drivers/ata i skompiluj na starym configu.
Ale jeśli mnie pamięć nie myli to ja chyba tego pata_ali odznaczyłem w confingu?
Kernel kompilowany? Może po prostu byś odznaczył pata_ali a zaznaczył tego 15x3
Wiem, dlatego piszę byś skompilował na starym configu, tym na którym masz zaznaczone.
No i nici
CC [M] drivers/ata/sata_qstor.o CC [M] drivers/ata/sata_sx4.o CC [M] drivers/ata/sata_mv.o CC [M] drivers/ata/sata_nv.o CC [M] drivers/ata/sata_promise.o CC [M] drivers/ata/sata_sil.o CC [M] drivers/ata/sata_sis.o CC [M] drivers/ata/sata_svw.o CC [M] drivers/ata/sata_uli.o CC [M] drivers/ata/sata_via.o CC [M] drivers/ata/sata_vsc.o CC [M] drivers/ata/pata_ali.o drivers/ata/pata_ali.c: In function ‘ali_20_filter’: drivers/ata/pata_ali.c:124: error: implicit declaration of function ‘ata_bmdma_mode_filter’ drivers/ata/pata_ali.c: In function ‘ali_init_one’: drivers/ata/pata_ali.c:555: error: too few arguments to function ‘ata_pci_sff_init_one’ make[3]: *** [drivers/ata/pata_ali.o] Błąd 1 make[2]: *** [drivers/ata] Błąd 2 make[1]: *** [drivers] Błąd 2 make[1]: Opuszczenie katalogu `/root/linux-2.6.35.8' make: *** [debian/stamp/build/kernel] Błąd 2
A da coś jeśli użyje przejśćiówki ide na sata ?