Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Moze ktos sie wypowie :-)
Mam etcha od dawien dawna i czasami chcac zainstalowac cos nowego pojawiaja sie problemy. Moje pytanie brzmi - czy robiac dist upgrade nie wysadze (ze sie tak wyraze) systemu w powietrze :-)
Czy mi sie cos nie posypie. Mam troche roznych rzeczy pokonfigurowanych i fajnie by bylo, jakby to sie ostalo :-) Malo tego, warto byloby zrobic skok do squeeze`a.
najpierw do lenny'ego a dopiero potem do squeze.
Rób najpierw safe-upgrade, potem dist-upgrade
Dobra to jeszcze jedna rzecz, jako, ze z aptem jestem nieco na bakier :-)
Chcialem zainstalowac paczke ze squeeze'a, dokladnie cacti-spine. Oczywiscie moj apt sie burzyl, ze wzgledu na problem z zaleznosciami. Odpuscilem, ale teraz nie moge zrobic upgrade`a bo wywala mi, ze cacti-spine ma niespelnione zaleznosci i mam zrobic -f. Jak to odkrecic? Odinstalowywac nie mam czego, bo tejze wersji nie zainstalowalem :-)
apt-get -f install
Spoko, ale JA nie chce go instalowac :-)
powtórnie :))
napisz -->> apt-get -f install
Dobra. Jeszcze takie pytanie. Czy jesli zrobilem apt-get upgrade, to powinienem jeszcze zrobic dist-upgrade, czy raczej nie?
Jeżeli nadal masz coś do aktualizacji, to tak... tylko z głową ;)
rób najpierw safe-upgrade
a potem dist-upgrade
...to jest ta głowa :D (między innymi)