Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Moja cierpliwosc sie wyczerpala i moze mnie ktos oswieci dlaczego po skonfigurowaniu evolution (oj byly rozne konigi) moge wysylac poczte ale juz odbierac niestety nie (skrzynka na onecie)
no to napisz jak masz skonfigurowane konto?? bo w ten sposob nic ci nie poradzimy. moze jakies screenshoty??
sprawdz co masz wpisane w smtp i pop3
Heh, co do screenshotow to jestem jeszcze za daleko :D
W wingrozie nigdy nie mialem z tym problemow i co tu ustawiac ?
Jak zaznaczylem skrzynka na onecie a wiec:
smtp.poczta.onet.pl
pop3.poczta.onet.pl
Autoryzacja login
Wysyla jak burza ale do pobrania nawet nie probuje sprawdzic :(
a zainstaluj sobie thunderbird i zobacz co bedzie
jezeli wysle to przyczyna bedzie w evolu jezeli nie to w ustawieniach netu
wtedy bedzie mozna szukac przyczyny
a masz jakies inne konta ?
Heh, co do screenshotow to jestem jeszcze za daleko :D
W wingrozie nigdy nie mialem z tym problemow i co tu ustawiac ?
Jak zaznaczylem skrzynka na onecie a wiec:
smtp.poczta.onet.pl
pop3.poczta.onet.pl
Autoryzacja login
Wysyla jak burza ale do pobrania nawet nie probuje sprawdzic :(
Tam masz taki przycisk obok sposobu autentykacji przy wysyłaniu, sprawdzałeś dostępne metody autentykacji dla serwera onetu?
Jest taki manualik o konfiguracji poczty w evolution, może sprawdź wszystko jeszcze raz.
http://www.novell.com/coolsolutions/feature/11385.html
Sprawa sie wyjasnila :)
serwer wysylajacy - autoryzacja login
serwer odbierajacy mialem tez login ale zmienilem na haslo i poszlo
Ech czlowiek juz nie mlokos i pewne nawyki trudno jest wykorzenic :(
Dzieki za pomoc :)
Tak jak ci Techu radził zainstaluj sobie mozille-thunderbird. Ma możliwośc zapodania potwierdzenia odebranej poczty, czego nie ma Evolution. Na dokładke jest podobna do Outlok Exspress
bez obrazy ale po co mozliwosci jak tylko jest potrzeba do wyslania i odebrania poczty :) ja tam uzywam kmail'a i jestem zadowolony <lol>
Mam podobne zdanie do @jezoo, takie piredoly jak mail , komunikator itp. potrzebue tylko do epizodycznego kontaktu ze swiatem a moj wzrok siega bardziej do konsoli (ale powoli bo mam swoje lata :)).
Do rzeczy - moj PC jest dosyc kiepski (niestety jest trzeci w sieci LAN, kasy bylo malo a od lepszych skutecznie mnie odsunieto): proc. AMD750, graf. 4MB, RAM256, monitor 15". Max. rozdzielczosc jaka moge uzyskac to 800x600 i problem jest tego rodzaju, ze okienka w gnome otwieraja sie jakby w rozdzielczosci 640x480 tzn. menu okien jest kobylaste i zajmuje za duzo miejsca na ekranie. Czy tak ma byc !? Szukalem w gnome jakiejs opcji aby to zmienic i nieznalazlem - moze jakas pokrewna dusza ma gotowa podpowiedz bo zbyt duzo czasu mi zajmuja takie bzdety :)
Btw. otwierajac strone www zawartosc jest w odpowiedniej rozdzielczosci ale menu okna jednak kobylaste (zmieniajac wielkosc czcionki zmienia ja w zawartosci a nie w menu okna :( )
a czy można thunderbird'a ustawić żeby sprawdzał poczte np co 30 minut bo nei widze tam opcji żeby sie zminimalizował i wjechał w okolice zegara
Witam jestem tu nowy więc miło mi was przywitać!
w kde jak ustawiasz ikone to w zaawansowanych jest coś takiego jak "pokaż w tacce systemowej"
oczywiście jeśli oto ci chodziło
U mnie czegoś takieog nei ma :]
U mnie czegoś takieog nei ma :]
http://moztraybiff.mozdev.org/ - rozwiązanie dla Ciebie
http://moztraybiff.mozdev.org/ - rozwiązanie dla Ciebie
nei działa mi to chyba dlatego ze mam z apt i jest v 1.0.2 a tam są od 1.0.4 a może sie myle...
http://moztraybiff.mozdev.org/ - rozwiązanie dla Ciebienei działa mi to chyba dlatego ze mam z apt i jest v 1.0.2 a tam są od 1.0.4 a może sie myle...
Spróbuj tego.
Kiedy używałem thunderbirda to działało na wszystkich z lini 1.0*
Spróbuj tego.
Kiedy używałem thunderbirda to działało na wszystkich z lini 1.0*
New Mail icon 1.2.1 could not bo install because is not compadible with firefox
Spróbuj tego.
Kiedy używałem thunderbirda to działało na wszystkich z lini 1.0*New Mail icon 1.2.1 could not bo install because is not compadible with firefox
Doprawdy nie wiem co powiedzieć. Myślałem, ze wątek dotyczy klientów poczty.
Spróbuj tego.
Kiedy używałem thunderbirda to działało na wszystkich z lini 1.0*New Mail icon 1.2.1 could not bo install because is not compadible with firefox
doprawdy powiadam Ci ja też tak myslałem i mysle nadal taki mi komunikat wyskakuje :]
edit: znaczy ja coś nei tak robie to sie jakoś ładuje przez wtyczki bo sie pogubiłem :]
Spróbuj tego.
doprawdy powiadam Ci ja też tak myslałem i mysle nadal taki mi komunikat wyskakuje :]
edit: znaczy ja coś nei tak robie to sie jakoś ładuje przez wtyczki bo sie pogubiłem :]
Popróbuj z różnymi wersjami rozszerzenia, ja już thunderbirda nie używam, więc nie pomogę Ci zbytnio.
Czadman wybacz racja racja jestem debil hehehe działa ładnei działa (jak ta lala ;p)
tylko mam jeszcze jedno sstatnie pytanei czemu nie włącza sie przy starcie ?? nawet jak zostawie sesje ?
Czadman wybacz racja racja jestem debil hehehe działa ładnei działa (jak ta lala ;p)
tylko mam jeszcze jedno sstatnie pytanei czemu nie włącza sie przy starcie ?? nawet jak zostawie sesje ?
Mnie także kde nie chciało zapamietać thunderbirda w sesji, miałem go dodanego do autostartu.