Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Naaaah, żaden olly. Po prostu mam standardy w d*pie i kadruję jak mi pasuje ;)
Meczet-minaret, co za różnica, grunt, że wiadomo, że to remiza tych, co wyją z rańca i o ziemię czołami naparzają.
3 godziny, 4 szybkie lufy jakichś %%%, podpatrzenie jak się zachowują localsi i wrażenie chaosu znika. nikt się nie spieszy, nikt nikomu nie przeszkadza, brak znaków drogowych, a każdy wie jak i gdzie jechać - normalnie jakby ktoś filtr defragmentacyjny założył. Iz true ! :)
No to jedziemy dalej (skończę jak nie będzie zainteresowania, albo ktoś powie "basta" :)... Miasto maszyn.
Wyobraźcie sobie być adminem w takich warunkach. :D
Z mojego forum foto jeden gostek był i takie właśnie foty wklejał.
Ja kogoś zabiję za foty z Himalajów :)
Poszedłem sobie dzisiaj do parku, zapolować na wiewióry. Jak głupi wziąłem ze sobą S150. Wiewiór jak to wiewiór, zamiast trzymać się z daleka, to podbiegł pod same nogi i zrobił słupka.
A miałbym takie fajne ujęcia eeech.
edit
Pogoda jest tak piękna, że Rumi powinien cały swój harem wygonić i focić :)
Pogoda w rzeczy samej jest wspaniała, a ja chory i na dodatek siedzę nad poprawkami do dyplomówki :(
No, pogoda super. ja dziś wybyłam z psiakiem do lasu. zabrałam aparat ale nic specjalnego. Za to tato dał kluczyki do auta :) mogłam się sprawdzić na leśnej drodze.
Bodzio napisał(-a):
Pogoda jest tak piękna, że Rumi powinien cały swój harem wygonić i focić :)
oj bym wygonił ale semestr sie zaczął i wyjechało daleko
Master Bodzio, niestety, cudów nie zdziałam... Ixus to nie mój Pentax...
P.S.
Z wyrazami szacunku. :)
Bardzo dziękuję :)
A ponieważ wydało się że w Pentaxie siedzisz, więc proszę o kilka słów o K-5
Master Bodzio, ja Pentaxy po prostu lubię i tyle. 5ki w rękach nie trzymałem, widziałem cykane nim RAWy. Niezłe, ale co można powiedzieć o aparacie po kilku zdjęciach ? Swojego K-xa dorwałem krótko po wypuszczeniu na rynek i po tym całym czasie wciąż mnie zaskakuje.
Czy zoom na gatę pogrzebową + "kremówka" będzie zbyt hardcore'owe na to forum ?
ulala zapowiada się D800 na początku przyszłego roku :D .. pink szykuj kase bo jak wejdzie i obniżą cene d700 to szybko popłyną z półek .. osobiście spodziewałem sie za rok następcy d700 i pod tym kątem ciułałem kase ale widze cza zacisnąć pasa :D
co to jest za impreza???? JesterRaiin
Miało być o jesieni... więc najpierw robal :) a potem jesień
eeeeeeeeee-no wodzu taki blad to co najbardziej przykluwa uwage nie ostre (no bo przeciez nie liscie).
no jak jesień to liście a nie krzyże :P .. jak dla mnie to powinny być jeszcze bardziej rozmyte :P (krzyże nie liście) .. inna sprawa ze za szaro i za chaotycznie .. i za mało dołu a za dużo góry ;)
Ostatnio edytowany przez Rumi (2010-10-06 20:26:32)
Właśnie spotkałem się z dwoma szkołami:
pierwszy plan ostry
pierwszy rozmyty, drugi ostry.
Myślę, że to jednak dużo zależy od oglądającego.
Czy za dużo góry ? - nie wiem, zrobię inne wersje i zobaczę. A i mam inne wersje - tył ostry, przód rozmyty.
Zobaczę, ale bardzo dziękuję za uwagi, naprawdę :)
liscie jak liscie drzewa jak drzewa, a takie krzyze to jednak nie wszedzie,
jakas posteryzacja i byla by okladka do MASTER OF PUPPETS made in polsza
Ja pierdole.... 2000 ojro za matryce prawdopodobnie z D3x? No chyba jesli body bedzie z papieru i uszczelnienie gumą Orbit. Wyjdzie to samo z na temat spekulacji nastepcy e-3, najpierw matryca BSI, potem kodak, potem fuji, a ostatecznie panas :)
Pojechałem wczoraj na "koniec świata". Nie wiem czy pamiętacie, po powodzi wybrałem się do miejscowości Izby - prawie pod granicą słowacką. Po drodze są Brunary, Śnietnica i Banica.
Zwłaszcza Banica i Izby to zdawało by się że "zapomniany świat". Okazuje się, że domy tam są strasznie bogate, samochody takie, że rzadko kiedy widuję, ogródki czyściutkie i wypielęgnowane. Zasięgu komórek - brak. No żyć nie umierać.
Spotkałem takie koniki :)
cdn...
Śliczne, ten źrebaczek taki koślawy, kaleka. Piękne :)
i ma chyba śmiesznie przekręcony kantar (?)
Albo i nie.
Ostatnio edytowany przez Trin (2010-10-08 19:07:08)
Trin napisał(-a):
Śliczne, ten źrebaczek taki koślawy, kaleka. Piękne :)
...
E, on się czochra po prostu...
Nie Aniu, to nie jest źrebaczek, to jest kucyk :) i nie jest koślawy tylko się gryzie, bo coś go chla.
Co do kantarów to się nie znam - możesz mieć rację. Z drugiej strony jest to bardzo znana stadnina (warszawa i kraków utopiły w tym pieniądze) - więc może i dobry ten kantar :)
Poniżej: jeden z tych "bogatych domów" :P - no nie, jaja sobie robię :) Ale takich "zabytków" w tym terenie jest naprawdę mało.
Przed Izbami jest wioska Banica. Dziwna jakaś, asfalt, chodniczki z kostki, ale zero komórek, a co bogatsi (czyli prawie wszyscy) obnoszą się z telefonami satelitarnymi.
Nawet słowackich sieci nie ma. No totalne zadupie. Na focie klasyczna cerkiewka łemkowska, aktualnie pełniąca rolę i cerkwi i kościoła.
Widok na Izby
cdn...
Dałam plamę. Nie pierwszą zresztą w dniu dzisiejszym. Echhhh :( w weekend idę na normalne babskie zakupy bo tak się nie da.
I to już prawie koniec. To poniżej to kolejny most zniszczony przez słynną letnią powódź. Kiedyś pokazywałem jeden z nich, dziś drugi. W sumie trzy mosty zostały zniszczone i do dziś, jak widać na obrazku nic nie zrobiono. Aaa, zrobiono - na kilometr przed pierwszym mostem jest tablica informacyjna "Przejazd brodem"
Kilka słów o tej rzece. Rzeka Biała. Na zdjęciach widać jak jest w rzeczywistości. Od pokazywanych miejsc do źródeł jest jakieś 2 do 3 kilometrów. W czasie powodzi, w tym miejscu - Biała miała szerokość Wisły w okolicach Krakowa.
A na koniec, zapomniany dom. W Izbach sobie stoi. Podobno nie ma właściciela. Jest stary zardzewiały, zmurszały i chyba do kupienia.
Więc jak ktoś chętny ... :)